Dobrodošli na Bukovci Sunday, June 16 2024 @ 05:37 pm UTC

Arhiv

SEMINAR IZ PODVODNE MEDICINE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 778
Arhiv

RK BUK je uspjesno organizovao seminar iz podvodne medicine koji je odrzan u prostorijama kluba. Predavac je bio istaknuti strucnjak iz ove oblasti prim. dr Miodrag Zivkovic iz Beograda sa svojim saradnicima. Podrsku za organizaciju ovog seminara je dao i SPARS (Savez podvodnih aktivnosti Republike Srpske), a o kvalitetu predavanja najbolje govori podatak da je bilo prisutno preko 25 slusalaca iz cijele BiH.

Kurs podvodne medicine

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 951
Arhiv Ronilacki klub BUK kao tehnicki organizator, u saradnji sa Savezom za podvodne aktivnosti Republike Srpske - SPARS, organizuje kurs iz podvodne medicine. Kurs ce se odrzati u prostorijama RK BUK u vremenu od 28.02. do 01.02.2009. god. Predavac na kursu je renomirani strucnjak iz podvodne i hiperbaricne medicine prim.dr. Zivkovic Miodrag iz HBO MEDICAL CENTER iz Beograda sa saradnicima.
Program i satnica kursa su u prilogu. Kurs je organizovan za Instruktore i vodje ronjenja kao i za kandidate za P3 sa poslednjeg kursa. Cijena kursa je 100 KM sa ukljucenim PDV-om. Broj kandidata je ogranicen zbog ucesca kandidata iz drugih klubova i institucija. Inf tel. 065 531 256


Zaron na Uni

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 667
Arhiv Dana 18.112008. clanovi RK "BUK" sa drugarima , roniocima iz ronilacke jedinice "SIPE" i RK "SANA" iz Prijedora , ronili su na rijeci Uni.

Ovaj put Odluka je pala da se obidje jedna od najljepsih lokacija na toj rijeci koja se nalazi u Krupi na uni. Vidljivost je bila dobra , voda hladna (8 stepeni ) , ribe dosta (Mladice , pastrmke , stuke), sve u svemu super ronjenje i druzenje!!
Vise detalja u albumu......

Stazno ronjenje u Rosama

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 739
Arhiv Prva grupa bukovaca se vratila iz rosa. Ronjenje je teklo po planu, napravljeno je oko 180 zarona, a vrsene su i vjezbe za P3 i to iz : orijentacije, podizanja tereta te plivanja sa opremom i bez opreme.
U rosama nas je zatekao i jedan neobican dogadjaj, rose su vrvile od kamera, glumaca i opreme, tako da su bukovci prisustvovali snimanju nekih scena buduce serije i filma "Ranjeni Orao" .
Tih dana se po rosama iz nepoznatih razloga motao i Crni Gruja, pa je zadovoljan bukovim aktivnostima otisao i ulovio jagnje, naravno na opste zadovoljstvo.
Tu ekipa bukovaca dobi naziv "Jagnjeca brigada buk" koji se vidi na slici:

, a Crni Gruja odluci da sa novim drugarima ode i na zaron.

Da situacija bude jos ljepsa iskoristila se i jedna od postavljenih scena za snimanje filma , te se moze vidjeti od kada datira nas klub :)

STAŽNO RONJENJE U ROSAMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 927
Arhiv Bliži se septembar, a time i stažno ronjenje u Rosama (Crna Gora).
Kao i prethodnih godina planirane su tri grupe, a možda postoji mogućnost za organizovanjem i Četvrte, ako bude zainteresovanih.

Termini su:
I grupa: 13.09.-20.09.´08.
II grupa: 20.09.-27.09.´08.
III grupa: 27.09.-04.10.´08.

Cijena iznosi 270 km (smještaj) + 30 KM (ronilaČka dozvola), a klub je obezbjedio smještaj samo za Članove ronioce, ne i za Članove njihovih porodica, tj. neronioce, koji oni pronalaze sami.

Prijave su moguće samo putem ovog site-a, do 05.09.´08., do kada je obavezno izvršiti i plaćanje. Oni koji ne izvrše plaćanje do navedenog datuma, smatraće se, da su odustali.

Max. 15 prijava po grupi (15 ronioca), pa ako namjeravate ići, požurite sa prijavama.


NAPOMENA: OBAVEZNO JE IZMIRENJE SVIH DUGOVA PREMA KLUBU.

Dugovi su: dug za majice, rafting na Tari ´07.god., oprema, Članarina za tekuću godinu, te ostala dugovanja iz 2007.god.

DUŽNICI su:

USPJESNO ZAVRSENA EKSPEDICIJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 1,025
Arhiv

U ponedjeljak, 06.avgusta, uspjesno je zavrsena druga speleo ronilacka ekspedicija pod nazivom "Kraska vrela 2008", koja je izvedena u saradnji sa renomiranim speleo roniocima iz Engleske. U ekspediciji pored clanova ronilackog kluba BUK ucestvovali su i clanovi ronilackog kluba VIR-SANA iz Sanskog Mosta.U toku ove ekspedicije koja je trajala 15 dana, izvedeno je vise zarona na razlicitim lokalitetima.

BALKANA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 697
Arhiv Opet u istom,uvjezbanom sastavu,Radjevic Brane i Potocnik Boris,ovaj put sirili su saznanja o ronjenju sa studentima PANEVROPSOG UNIVERZITETA "Apeiron".
U toku dvodnevnog boravka na jezerima Balkana,uspjesno su odradili osnovnu obuku ronilaca za 55 studenata!

TJENTISTE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 697
Arhiv Na poziv dekana banjaluckog DIF-a,da odrze predavanja i izvrse prakticni dio obuke iz oblasti ronjenja,nasi clanovi proveli su sedam dana na Tjentistu.
Tom prilikom,uspjesno su odradili teoretski i prakticni dio obuke po CMAS-ovim standardima,sa 93 sdudenta ovog poznatog Fakulteta!
Sastav predavaca cinili su;Radjevic Brane i Potocnik Boris.Sam dekan i profesori imali su samo rijeci hvale za njihov rad!!

VISEGRAD

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 794
Arhiv Kao i prethodne godine,koja je ujedno bila i prva godina organizovanja skokova sa Visegradske cuprije,nasi clanovi uspjesno su obavili pregled rijecnog korita kao i samo obezbjedjenje ove manifestacije.
Pored ronjenja i obezbjedjenja,u pauzama izmedju serija skokova,nasi Bukovci su izvodili egzibiciona skijanja na vodi koja su bila propracena brojnim ovacijama prisutnih gledalaca!
Predstavnici Turisticke organizacije grada Visegrada,koji su bili organizatori ovog takmicenja,bili su veoma odusevljeni profesionalnoscu s kojom su nasi momci odradili ovaj veoma zahtjevan posao!Sastav su cinili:Radjevic Brane{vodja ekipe},Vujmilovic Dragan Vuja,Crnojevic Zoran i Sukalo Arijan!