Dobrodošli na Bukovci Sunday, June 16 2024 @ 07:21 pm UTC

Arhiv

RONJENJE U VISEGRADU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 720
Arhiv

Clanovi RK Buk su od 16. do 19.februara ove godine na poziv Geosonde iz Beograda boravili u Visegradu. Tom prilikom su ronili na akumulacionom jezeru HE Visegrad i napravili 8 zarona. Ronjenje je izvedeno u vrlo otezanim uslovima (losa vidljivost, hladna voda, dubina), a zadatak je bio da se lociraju cijevi koje su pale prilikom demontaze busotine. Cijevi su se nalazile na dubini preko 40 metara i ronioci su asistirali prilikom vadjenja istih. Ovo je bio uspjesan nastavak saradnje sa Geosondom koja je ronioce Buk-a angazovala u nekoliko navrata prosle godine.

PROMOCIJA FILMA "TRI DANA MRACAJA"

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 696
Arhiv

U petak, 19.februara 2010.godine, u muzickom paviljonu parka Petar Kocic u Banjoj Luci odrzana je svecana promocija filma “Tri dana Mracaja”. Ovo je bila prilika da svi zainteresovani pogledaju ovaj film koji je osvojio 1.mjesto u konkurenciji domacih ostvarenja na 13.medjunarodnom festivalu podvodnog filma u Beogradu. Ovom prilikom je u Banja Luku doputovala g-djica Bozana Ostojic, koja je u ime organizatora festivala urucila nagradu predsjedniku kluba g.Borislavu Trninicu, koji je ujedno i producent filma.

PROJEKCIJA FILMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 628
Arhiv Ronilacki klub "Buk" organizuje projekciju podvodnog filma "Tri dana Mracaja" koja ce se odrzati u muzickom paviljonu parka "Petar Kocic" u petak, 19.februara 2010.godine u 12 casova. Film je osvojio prvo mjesto na 13.medjunarodnom festivalu podvodnog filma u Beogradu. Pozivaju se clanovi kluba, kao i ostali zainteresovani da prisustvuju projekciji filma, a ulaz je slobodan.

PREDSJEDNIK SRBIJE POSJETIO BUK

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 811
Arhiv

Predsjednik Srbije g.Boris Tadic je 09.januara posjetio prostorije Ronilackog kluba "Buk". Povod za dolazak u Banja Luku bio je obiljezavanje Dana Republike Srpske, a nakon svecanih ceremonija predsjednik Sbije g. Boris Tadic je dosao u Buk i proveo ugodno vrijeme razgledajuci opremu i razgovarajuci sa clanovima Buk-a.

CESTITKA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 653
Arhiv SRECNA NOVA 2010 GODINA

BUKOVCI NA MALOM LOSINJU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 739
Arhiv

Ronilacki klub Buk Banjaluka je 29. i 30.12.2009.god. ucestvovao na 49. Novogodisnjem kupu gradova u Malom Losinju. Ovo elitno takmicenje okuplja najbolje podvodne lovce Mediterana, a nas klub je tradicionalno predstavio Banjaluku u najboljem svjetlu, kako se to od Buk-a uvijek i ocekuje. Ekipa kluba u sastavu Potocnik Boris, Savic Srdjan i Radjenovic Vanja nastupila je u veoma teskim uslovima na uzburkanom moru i kisi, te je nastup zavrsila sa pozivnicom za Svjetsko Prvenstvo u podvodnom ribolovu koje ce biti odrzano u septembru 2010. god u akvatorijumu Maloga Losinja.

Novogodisnja zabava

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 730
Arhiv

I bi zabava :) Bukovci proslavise uspjesnu godinu, po starom obicaju , u svom klubu, uz druzenje, muziku, pice i zakusku, a sve to zacinjeno vatrometom i dolaskom novog buduceg cirkusa , odnosno kombija. Jeste, ponosni smo sta ce nas bucko od sada da se voza na vw T 5 , koji je Gago odmah po dolasku obisao i odmjerio nekoliko puta vjerovatno planirajuci gdje bi bukove naljepnice najbolje "sjele" :)  .

Stiglo je jos slika pa ih mozete pogledati u albumu

 

 

 

 

 

 

 A tu je i kratki video vatrometa ispred kluba

OSVOJENO 1.MJESTO NA FESTIVALU PODVODNOG FILMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 660
Arhiv

U Beogradu je od 12. do 14.decembra odrzan 13.Medjunarodni festival podvodnog filma, a organizator je bio Klub za podvodne aktivnosti iz Beograda. Filmovi su bili prikazivani u prostorijama Jugoslovenske kinoteke, a posjetioci su mogli da pogledaju preko 60 filmskih ostvarenja. Filmovi su prikazivani u dve kategorije: profesionalni i amaterski filmovi. Ocjenjivacki ziri su cinili istaknuti strucnjaci iz oblasti podvodnog filma. RK Buk se na ovogodisnjem festivalu predstavio sa dokumentarnim filmom "Tri dana Mracaja" koji je bio prikazan 13.12. u 21 cas. S obzirom da je slogan ovog festivala "Neka vode uvek budu ciste", film je ostvario pun pogodak i osvojio 1.mjesto u konkurenciji domacih ostvarenja.

KURS ZA INSTRUKTORE RONJENJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 725
Arhiv

U prostorijama Ronilackog kluba BUK je prosle sedmice odrzan zavrsni dio kursa za instruktore ronjenja. Organizator je bio Savez podvodnih aktivnosti Republike Srpske (SPARS), a predavac i predsjednik ispitne komisije g.Neven Lukas iz Hrvatske. Kursu su prisustvovali ronioci iz RK Buk, RK Sveti Nikola iz Gradiske, kao i Specijalne jedinice policije MUP-a RS.