Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 23 2024 @ 06:10 pm UTC

ZKK Mladi Krajisnik

  • Contributed by:
  • Views:
    8,667
Kosarkasice Mladog Krajišnika, prije rata, nisu imale priliku da se takmiče u evropskim klupskim takmičenjima. Većinom su Malene bile u sredini tabele. Raspadom bivše države i povratkom u RS i BiH doslo se i do prvog nastupa u Evropi.

KUP LILIJANE RONKETI:

U takmičarskim sezonama 1998/1999, 1999/2000 i 2000/2001 Mladi Krajišnik je učestvovao na međunarodnoj kosarkaskoj sceni, u renomiranom evropskom takmičenju za žene Kup Lilijane Ronketi.

Prva evropska utakmica, u okviru kvalifkacija ovog takmičenja, bila je protiv izraelskog tima Ben Juda. U dva meča, dvije pobjede i plasman u grupnu fazu takmičenja.

Malene su bile blizu učesća u drugom krugu ali u posljednjem kolu protiv Sportinga nije dostignuto 7 poena razlike. MK je trijumfovao sa 3 poena, 52-49.

I u sezoni 1999/2000 Malene nisu dozvolile iznenađenje. Poslije kvalifikacionih pobjeda nad grčkim Gas Apolonom obezbjeđen je nastup u grupi.

Međutim, tu nije kraj Malenih. Tri pobjede u grupi i plasman u šesnaestinu finalu. Nisu se banjalučke kosarkasice zadovoljavale ni sa tim rezultatom. Malene su bile učesnik osmine finala. To je do sada najbolji klupski rezultat u Evropi.

Poslije toga dolazi do sunovrata kluba. Kriza potresa Mladi Krajišnik a u sezoni 2001/2002. godine klub je odustao od ovog takmičenja zbog finansijskih problema. Klub je tada krenuo u podmlađivanje ekipe koje sada polako donosi rezultate.