Who's Online

Guest Users: 12

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, March 30 2023 @ 11:18 am UTC

Bokserski klub "Slavija"

  • Contributed by:
  • Views:
    17,556
REPUBLIKA SRPSKA (RS)

Odluke su se morale donositi brzo. Klub je nastavio sa takmičenjima u Republici Srpskoj a koliko su finansije dozvoljavale učestvovalo se na internacionalnim turnirima.

Nekako vodeća imena u to ratno vrijeme bili su članovi rukovodstva Sredoja Zekanović, Dragan Batar, Nebojsa Radmanović, Branislav Lolić te treneri Mirko Jokić, Mirko Savković i Tomo Palankin i drugi koji su tokom svih tih godina bili uz klub.

U takmičenjima Republike Srpske redovno su osvajana prva mjesta a data je prilika mladima da iskazu svoju sansu. Nadmasena su očekivanja. Klub je imao dosta poletaraca a jedno vrijeme je pokrenuta i sekcija zenskog boksa. Za svaku pohvalu tadasnjim radnicima BK Slavija.

BOSNA I HERCEGOVINA (BiH)

U svim sportovima u BiH, pa tako i u boksu, formirana su zajednička prvenstva. U boksu su očekivanja banjalučke sportske javnosti bila najveća.

Ni veoma losi uslovi za rad (nedostatak vlastite dvorane i klupskih prostorija) nisu se odrazili na klupske rezultate. U 5 godina osvojeno je 5 uzastopnih sampionskih titula (2004, 2005, 2006, 2007, 2008).BK Slavija je postala omrazena medju ostalim bokserskim ekipama u BiH. Svi sada imaju zelju da skinu banjalučku ekipu sa trona.

Medjutim, klupsko rukovodstvo, predvodjeno predsjednikom Blazom Buljićem i direktorom Antonom Josipovićem, na to ne obraća preveliku paznju i najavljuje nove trofeje.