Dobrodošli na RK BUK Tuesday, July 23 2019 @ 12:39 PM EDT

Aktivnosti

STAŽNO RONJENJE "ROSE-MAJ 2015."

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 437
Aktivnosti
Obavještavamo sve Članove kluba da se tradicionalno stažno ronjenje u Rosama (CG) ovog maja organizuje prema slijedećem:
I GRUPA: od 16. do 23. maja
II GRUPA: od 23. do 30. maja ( popunjavaju klubovi iz SPARSa )

RONILAČKI KURS ZA RONIOCA SA JEDNOM ZVIJEZDOM (R1)

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 351
Aktivnosti
Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da RonilaČki klub "Buk" organizuje poČetni kurs za sticanje kategorije "Ronilac sa jednom zvijezdom R1(P1)" prema standardima Svjetske ronilaČke federacije CMAS. Informativni sastanak održaće se u ponedeljak, 20.04. 2015. godine u prostorijama kluba, Jesenjinova 1, u 19:00 sati.

SVJETSKI DAN VODA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 261
Aktivnosti
Članovi i prijatelji RonilaČkog kluba "Buk" će u nedelju, 22.marta, obilježiti Svjetski dan voda i poČetak ronilaČke sezone. Tradicionalni zaron u Vrbasu kao poČetak ronilaČke sezone predviðen je u 10:00 Časova ispred Buka. Kao i prijašnjih godina, obilježavanju Svjetskog dana voda, pridružiće se i Članovi Sportskog ribolovnog društva "Banja Luka" puštanjem mlaði potoČne pastmke u Vrbas. Pozivamo Članove i prijatelje kluba da u što većem broju uČestvuju u ovom druženju.

USPJEŠNO OBAVLJEN ZADATAK

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 506
Aktivnosti
U utorak, 10.marta 2015.godine, Članovi RonilaČkog kluba "Buk" su uspješno obavili lociranje i asistiranje pri izvlaČenju vozila iz Crne rijeke na njenom samom ušću u Vrbas. Naime, na poziv vozaČa koji je preživio saobraćajnu nesreću u kojoj je vozilo završilo na dnu rijeke, naši Članovi su uz pomoć policije i dizalice kompanije "Komotin" iz Jajca uspješno obavili ovaj težak zadatak. Vozilo se nalazilo na dubini od 15 metara, a temperature vode je bila samo 6 Celzijusovih stepeni i vidljivost je bila izuzetno loša.

RONILAČKI KURS ZA RONIOCA SA JEDNOM ZVIJEZDOM (R1)

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 414
Aktivnosti
Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da RonilaČki klub "Buk" organizuje poČetni kurs za sticanje kategorije "Ronilac sa jednom zvijezdom R1(P1)" prema standardima Svjetske ronilaČke federacije CMAS. Informativni sastanak održaće se u ponedeljak, 02.03. 2015. godine u prostorijama kluba, Jesenjinova 1, u 19:00 sati.Prijave i informacije na 065/531-256 (Drago Teinović) do 01.03.15.Kurs se sastoji od teoretske i praktiČne nastave koju izvode certifikovami i licencirani CMAS instruktori. Klub svim polaznicima kursa obezbjeðuje potrebnu ronilaČku opremu i literaturu, a nakon položenog ispita kandidati dobijaju meðunarodno priznatu diplomu i karticu (brevet).

NOVI TERMIN ZA SKUPSTINU KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 290
Aktivnosti Predsjednik skupstine g.Tomica Bezer zakazao je skupstinu kluba koja ce se odrzati u utorak, 27.januara 2015.god., u prostorijama kluba sa pocetkom u 18 casova. Predlozeni dnevni red i ostali materijali se mogu pogledati u klubu ili dobiti na e.mail (posaljite zahtjev na miskovicmiroslav@yahoo.com). Ovim putem se pozivaju clanovi skupstine da pogledaju materijale i da dodju na zakazanu skupstinu.

NOVOGODISNJE RONJENJE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 274
Aktivnosti
Tradicionalno po 10 godinu RK Buk,RK Gnjurac Laktaši i Rk Sana Prijedor su organizovali novogodisnje ronjenje. Ronilo je 6 ronioca iako su uslovi za ronjenje bili ekstremni,-18 vanjska temperatura a temperatura vode 5 stepeni. Ronilo se 30 minuta na dubini 22 metra na jezeru Tomašica kod Prijedora. Nakon ronjenja uzivali smo u prekuhanom vinu i rostilju koji su napravili vrijedni logisticari iz Rk Gnjurac.

KURS ZA P(R)3

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 385
Aktivnosti Kurs za P(R)3 poČinje 14.12.2014. u 0900 Časova u prostorijama kluba, Jesenjinova 1.Banja Luka. Kurs se radi prema standardima SPARSa i RSBiH (CMASa). Prijaviti se mogu kandidati koji imaju kategoriju P(R)2 ili ekvivalent druge ronilaČke asocijacije. Teoretska nastava će se održati u uČionici kluba a praktiČni dio obuke na stažnim ronjenjima u Rosama ili na drugoj lokaciji po dogovoru.

RONILAČKI KURS ZA RONIOCA SA JEDNOM ZVIJEZDOM (P1)

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 323
Aktivnosti
Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da RonilaČki klub "Buk" organizuje poČetni kurs za sticanje kategorije "Ronilac sa jednom zvijezdom R1(P1)" prema standardima Svjetske ronilaČke federacije CMAS. Informativni sastanak održaće se u ponedeljak, 24.11. 2014. godine u prostorijama kluba, Jesenjinova 1, u 19:00 sati.Prijave i informacije na 065/531-256 (Drago Teinović) do 22.11.14.Kurs se sastoji od teoretske i praktiČne nastave koju izvode certifikovami i licencirani CMAS instruktori. Klub svim polaznicima kursa obezbjeðuje potrebnu ronilaČku opremu i literaturu, a nakon položenog ispita kandidati dobijaju meðunarodno priznatu dioplomu i karticu (brevet).