Dobrodošli na Bukovci Wednesday, July 17 2024 @ 10:54 pm UTC

Aktivnosti

BUK UČESTVOVAO U EKO AKCIJI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 569
Aktivnosti
Članovi Buk-a su u subotu, 27.juna uČestvovali na 19. po redu Ekološkoj akciji Čišćenja rijeke Mrežnice, koja se odvijala na prostoru Gradskog kupališta u Dugoj Resi. Nakon akcije Čišćenja, iskoristili su priliku i posjetili prijatelje iz HGSS Karlovac. Akciju pod nazivom "Neka blista rijeka Čista" organizovao je KPA Vodomar, a uČestvovalo je 200 ljudi od Čega 150 ronilaca.

IZVJEŠTAJ ROSE MAJ 2015

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 625
Aktivnosti
I ove godine klupsko stažno ronjenje u Rosama (CG) okupilo je veliki broj naših Članova, prijatelja kluba i gostiju iz ronilaČkog kluba "Vidara" iz GradaČca. U dvije drupe od po sedam dana u periodu od 16. do 30. maja.boravilo je 35 ronioca koji su napravili 382 zarona. Na stažnom ronjenju uČestvovali su i ronioci iz okvira SPARSa i to iz ronilaČkih klubova "Sana"- Prijedor, "Gnjurac" - Laktaši, "Žabac" - Srbac, "Sv. Nikola" - Gradiška, "Oktopus" - Doboj kao i domaćini kampa iz "Buka".

Posjeta Rusko-Srpskom centru u Nišu

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 608
Aktivnosti
<div>
Ekipa RonilaČkog kluba Buk u Čijem sastavu radi Regionalni centar za obuku i spasavanje posjetila je Rusko-Srpski humanitarni centar koji se nalazi u Nišu.Osim naših Članova prisutni su bili i pripadnici Specijalne jedinice policije Mup-a RS,Civilne zaštite,Gorske službe spašavanja i mnogi drugi koji se bave ovim poslom.Prilikom posjete prezentovan je rad centra,oprema koju koriste ruski spasioci a upriliČena je vježba krizne situacije u fabrici NIS.

STAŽNO RONJENJE "ROSE-MAJ 2015."

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 685
Aktivnosti
Obavještavamo sve Članove kluba da se tradicionalno stažno ronjenje u Rosama (CG) ovog maja organizuje prema slijedećem:
I GRUPA: od 16. do 23. maja
II GRUPA: od 23. do 30. maja ( popunjavaju klubovi iz SPARSa )

RONILAČKI KURS ZA RONIOCA SA JEDNOM ZVIJEZDOM (R1)

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 614
Aktivnosti
Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da RonilaČki klub "Buk" organizuje poČetni kurs za sticanje kategorije "Ronilac sa jednom zvijezdom R1(P1)" prema standardima Svjetske ronilaČke federacije CMAS. Informativni sastanak održaće se u ponedeljak, 20.04. 2015. godine u prostorijama kluba, Jesenjinova 1, u 19:00 sati.

SVJETSKI DAN VODA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 528
Aktivnosti
Članovi i prijatelji RonilaČkog kluba "Buk" će u nedelju, 22.marta, obilježiti Svjetski dan voda i poČetak ronilaČke sezone. Tradicionalni zaron u Vrbasu kao poČetak ronilaČke sezone predviðen je u 10:00 Časova ispred Buka. Kao i prijašnjih godina, obilježavanju Svjetskog dana voda, pridružiće se i Članovi Sportskog ribolovnog društva "Banja Luka" puštanjem mlaði potoČne pastmke u Vrbas. Pozivamo Članove i prijatelje kluba da u što većem broju uČestvuju u ovom druženju.

USPJEŠNO OBAVLJEN ZADATAK

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 773
Aktivnosti
U utorak, 10.marta 2015.godine, Članovi RonilaČkog kluba "Buk" su uspješno obavili lociranje i asistiranje pri izvlaČenju vozila iz Crne rijeke na njenom samom ušću u Vrbas. Naime, na poziv vozaČa koji je preživio saobraćajnu nesreću u kojoj je vozilo završilo na dnu rijeke, naši Članovi su uz pomoć policije i dizalice kompanije "Komotin" iz Jajca uspješno obavili ovaj težak zadatak. Vozilo se nalazilo na dubini od 15 metara, a temperature vode je bila samo 6 Celzijusovih stepeni i vidljivost je bila izuzetno loša.

RONILAČKI KURS ZA RONIOCA SA JEDNOM ZVIJEZDOM (R1)

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 685
Aktivnosti
Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da RonilaČki klub "Buk" organizuje poČetni kurs za sticanje kategorije "Ronilac sa jednom zvijezdom R1(P1)" prema standardima Svjetske ronilaČke federacije CMAS. Informativni sastanak održaće se u ponedeljak, 02.03. 2015. godine u prostorijama kluba, Jesenjinova 1, u 19:00 sati.Prijave i informacije na 065/531-256 (Drago Teinović) do 01.03.15.Kurs se sastoji od teoretske i praktiČne nastave koju izvode certifikovami i licencirani CMAS instruktori. Klub svim polaznicima kursa obezbjeðuje potrebnu ronilaČku opremu i literaturu, a nakon položenog ispita kandidati dobijaju meðunarodno priznatu diplomu i karticu (brevet).

NOVI TERMIN ZA SKUPSTINU KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 539
Aktivnosti Predsjednik skupstine g.Tomica Bezer zakazao je skupstinu kluba koja ce se odrzati u utorak, 27.januara 2015.god., u prostorijama kluba sa pocetkom u 18 casova. Predlozeni dnevni red i ostali materijali se mogu pogledati u klubu ili dobiti na e.mail (posaljite zahtjev na miskovicmiroslav@yahoo.com). Ovim putem se pozivaju clanovi skupstine da pogledaju materijale i da dodju na zakazanu skupstinu.

NOVOGODISNJE RONJENJE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 543
Aktivnosti
Tradicionalno po 10 godinu RK Buk,RK Gnjurac Laktaši i Rk Sana Prijedor su organizovali novogodisnje ronjenje. Ronilo je 6 ronioca iako su uslovi za ronjenje bili ekstremni,-18 vanjska temperatura a temperatura vode 5 stepeni. Ronilo se 30 minuta na dubini 22 metra na jezeru Tomašica kod Prijedora. Nakon ronjenja uzivali smo u prekuhanom vinu i rostilju koji su napravili vrijedni logisticari iz Rk Gnjurac.