Dobrodošli na RK BUK Monday, August 08 2022 @ 10:44 pm UTC

Novosti

ODRZANA PREZENTACIJA OPREME

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 540
Novosti
U prostorijama kluba je 12. i 13.decembra odrzana prezentacija proizvoda renomirane firme "Santi" koja se bavi proizvodnjom suhih ronilackih odijela i pododijela sa grijanjem koja su namjenjena ronjenju u hladnim vodama. Gospodin Tomas Stachura koji je vlasnik firme i dugogodisnji ronilac koji se bavi sa ronjenjem na olupinama u Baltickom moru, uspio je da prezentuje kompletnu paletu proizvoda koja je namijenjena ronilackoj populaciji.

ODRŽANA SKUPŠTINA KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 450
Novosti U nedjelju, 18.decembra, održana je 2.redovna skupština kluba u 2011.godini. Na skupštini je prihvaćena informacija o radu kluba u 2011.godini, kao i plan rada u 2012.godini. Takoðer, skupština je odluČila da cijena Članarine u 2012.godini ostane ista kao i do sada tj. 40 KM. Članarina za narednu godinu se može uplatiti na žiro raČun kluba.

PREZENTACIJA RONILAČKE OPREME

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 491
Novosti Pozivamo sve zainteresovane na prezentaciju proizvoda ronilaČke firme "Santi" koja će se održati u utorak, 13.decembra, u prostorijama kluba sa poČetkom u 17 Časova. Radi se o proizvoðaČu iz Poljske koji je već 10 godina prisutan na tržištu ronilaČke opreme i koji se specijalizovao za proizvodnju suhih odijela i pododijela. U toku prezentacije biće predstavljeno i novo pododijelo sa kompletno inkorporiranim grijaČima za cijelo tijelo i baterijiskim napajanjem, kao i testovi izolacije odijela sa termovizijskom kamerom.

ZAKAZANA 2.REDOVNA SKUPSTINA KLUBA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 446
Novosti Predsjednik skupstine g.Sinisa Popovic zakazao je 2.Redovnu skupstinu kluba u 2011.godini. Skupstina ce se odrzati u nedjelju, 18.decembra 2011.godini, u prostorijama kluba sa pocetkom u 18 casova. Pozivamo sve clanove skupstine da prisustvuju, a predlozeni dnevni red i ostali materijali se mogu pogledati u klubu.

ZAVRSENA OBUKA ZA RONIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 570
Novosti
U cetvrtak, 08.12.2011.godine, organizovano je svecano urucivanje diploma za 6 kandidata koji su uspjesno zavrsili obuku i postali ronioci sa jednom zvijezdom. Obuka je izvrsena u novembru, a nakon uspjesno polozenih pismenih i prakticnih ispita svi kandidati su uspjesno zavrsili obuku. Obuka je organizovana po CMAS standardima, a svi kandidati su dobili medjunarodno priznate licence.

ZIMA 2011/12-SPECIJALNA PONUDA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 441
Novosti

Doživite luksuz zimske Čarolije na olimpijskoj planini Jahorini, u jedinstvenom privatnom smještaju koji je raðen u skladu sa najvišim standardima i potrebama.
Privatni smještaj u vidu apartmana na Jahorini udaljeni su 50 m od staze "Poljice" i od novog šestosjeda.
Za Članove RonilaČkog kluba "Buk" obezbjeðen je poseban popust.
Više informacija možete potražiti na www.mpmapartmani.com.

POTRAGA ZA UTOPLJENIKOM

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 565
Novosti
Od 08.11. do 15.11.2011.godine Članovi Buk-a su na zahtjev porodice nestalog Frane Kvesića organizovali pretragu terena. Potraga se vršila u izuzetno teškim uslovima (loša vidljivost, potopljene grane i drveće, temperatura vode 4 stepena Celzijusa), a pored ronilaca, uČestvovale su ekipe na Čamcu koje su pretraživale obalu. Tijelo utopljenika je pronaðeno 15.11.2011.godine u 14 Časova, 2 km nizvodno od mjesta gdje je zadnji put viðen.

POSJETA DELEGACIJE DAN-a

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 458
Novosti
Od 23. do 25.10. RK Buk ugostio je dr Draganu Ivković, direktoricu Regionalne kancelarije “DAN Europe Balkans” i gospodina Francois Burmana, direktora DAN JužnoafriČke Republike i glavnog inžinjera u DAN RCAPP timu. Povod za njihov dolazak je naša želja da modernizujemo postojeću hiperbariČku rekompresionu komoru. Iskoristili smo mogućnost koju DAN pruža svojim korisnicima, te zatražili pomoć iz okvira IDAN RCCPP. IDAN (The International Divers Alert Network ) je 1999. zapoČeo RCAPP (Recompression Chamber Assistance & Partnership Program) koji je razvijen kao dalekosežna inicijativa za pružanje pomoći u financiranju i/ili pružanju tehniČke i edukativne podrške hiperbariČkim ustanovama i objektima koji su posvećeni lijeČenju povreda nastalih u rekreativnom ronjenju.

ČLANOVI SPARS-A BORAVILI U ROSAMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 741
Novosti
U organizaciji SPARS-a i tehniČku podršku RK Buk-a, po treći put organizovan je ronilaČki kamp u Rosama u terminu od 24.09. do 30.09.2011.godine. U kampu je boravilo 12 ronilaca iz RK Buk, RK Gnjurac, KPA Sveti Nikola, RK Panteri, RK Nautilus i RK Žabac. Navedeni klubovi su Članovi SPARS-a, a ovo je bila odliČna prilika da se razmjene iskustva. Lijepo vrijeme i ugodna temperatura mora omogucili su da se izvede preko 120 ronjenja. Ronilo se na vec poznatim lokacijama koje su obilovale bogatstvom morske flore i faune. Ovim putem bi pohvalili sve uČesnike kampa, te im se zahvalili za nezaboravna ronjenja i druženja.

ROSE-DRUGA GRUPA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 837
Novosti
U terminu od 17. do 24.09 u Rosama je boravila druga grupa. Lijepo vrijeme i ugodna temperatura mora omogucili su da se izvedu sva planirana ronjenja. Grupa je brojala 13 ronilaca i ostvarila je 150 zarona. Ronilo se na vec poznatim lokacijama koje su obilovale bogatstvom morske flore i faune, a za neke je ovo bilo i prvo ronjenje u moru. Po prvi put u Rosama su boravile nase kolege iz Brckog koji su u Banjaluci uspjesno zavrsili kurs za P1, takoder u sklopu boravka u Rosama odradene su i prakticne vjezbe za sticanje visih kategorija.