Dobrodošli na Bukovci Sunday, June 23 2024 @ 04:58 pm UTC

EKO AKCIJA

  • Autor:
  • Ukupno pregleda: 333
Novosti

 

 

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine koji se obilježava 5. juna, UniCredit Bank Banja Luka u saradnji sa Ronilačkim klubom „Buk“, uz podršku LIR Evolucije kao Eko HUBa Banja Luka i Mastercarda u okviru koalicije „Neprocijenljiva planeta“ (Priceless Planet Coalition), organizovala je akciju čišćenja obale rijeke Vrbas.

Pod sloganom „Važno je šta iza nas ostaje“, u akciji čišćenja obale rijeke Vrbas koja je održana u subotu 4. juna, na više lokacija na potezu od gornjeg toka Vrbasa, kroz kanjon Tijesno, sve do tvrđave Kastel, učestovali su zaposleni UniCredit banke Banja Luka i LIR Evolucije, kao i ronioci i rafteri Ronilačkog kluba „Buk“. Obala rijeke se tokom akcije čistila iz vode, kao i sa obale, ali i u vodi uz podršku ronilaca „Buka“.

Organizacija ove akcije čišćenja obale Vrbasa uoči obilježavanja Svjetskog dana žaštite životne sredine, ima za cilj da ukaže na ulogu svakog pojedinca, kompanija i cijelog društva u očuvanju naših voda, šuma i životne sredine. Zajedničkim djelovanjem i brigom pojedinca o sredini u kojoj živimo, doprinosimo podizanju svijesti cijelog društva o važnosti ovih tema.

“Izuzetno sam ponosan na zaposlene u UniCredit Bank Banja Luka koji su se odazvali u velikom broju ovoj akciji. Zajedničkim djelovanjem organizacija civilnog društva, kompanija i ostalih aktera u društvu možemo učiniti razliku. Važno je šta iza nas ostaje, stoga smo vlastitim primjerom pokazali brigu o životnoj sredini i posvećenost koju kao pojedinci i kompanija imamo ka stvaranju bolje i zelenije budućnosti za sve nas.”– istakao je Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka.

„Ovo je drugi put kako učestvujemo u akciji čišćenja Vrbasa koja je pokrenuta na inicijativu UniCredit banke Banja Luka. Zadovoljstvo je što je naš klub prepoznat kao važan partner kada je u pitanju očuvanje naše rijeke i njene obale od zagađenja. RK “Buk” je često inicijator ovakvih akcija, što ukazuje na našu posvećenost da na neki način budemo zaštitnici našeg Vrbasa.“ – izjavio je Miroslav Mišković , sekretar Ronilačkog kluba “Buk”.

LIR Evolucija, se pridružila organizaciji inicijative u okviru projekta projekta „Misli o pirodi!“ koji implementira Centar za Promociju Civilnog Društva, a finansijski podržava Švedska. 

“Iako redovno implementiramo projekte zaštite životne sredine, nikad nije na odmet ponavljati koliko nam je za zdravlje i lijep izgled okoline bitan da se otpad ne baca nekontrolisano. Stanovništvo trebamo edukovati o otpadu kao resursu, i mogućem izvoru za dopunu budžeta. Svojim primjerom i zajedničkom saradnjom sa timom iz banke i ronilačkog kluba pokazali smo da je “Važno šta iza nas ostaje”, a to je čista okolina.” – izjavio je Slaviša Jelisić, direktor LIR Evolucije, Eko HUBa Banja Luka

Podsjećamo, UniCredit Bank Banja Luka u aprilu se pridružila i Priceless Planet koaliciji kompanije Mastercard u okviru koje je pokrenuta višemjesečna akcija doniranja drveća, koja će trajati do 30. septembra 2022. godine, a u kojoj direktno učestvuju i klijenti banke jer svaka transakcija m-karticom, odnosno digitalnim novčanikom, značiti donaciju i sadnju jednog novog stabla, kao i podizanje svijesti da jednostavnim svakodnevnim aktivnostima svi možemo doprinijeti zdravijoj i zelenijoj budućnosti.