Dobrodošli na RK BUK Thursday, January 17 2019 @ 04:56 AM EST

OBUKA ZA SPELEO-RONIOCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 616
Novosti
RonilaČki klub "Buk" je u saradnji sa GUE (Global Underwater Explorer) po prvi put na našim prostorima organizovao kurs za speleoronioce ili GUE Cave 1, na kojem su prisustvovali dva ronioca iz Slovenije Jure Batorek i Alan Bizjak, i Član Buk-a Raðević Brane. Instruktor je prekaljeni speleoronilac Christophe LeMaillot ,jedan od trojice Članova borda direktora GUE-a za obuku speleoronjenja i višegodišnji uČesnik našeg projekta Karst Odyssey-a. Kurs je trajao sedam dana, teoretska nastava se izvodila u klupskim prostorijama, a praktiČna tj. ronjenja su izvodjena na vrelu rijeke Bastašice kod Drvara, Crnom Vrelu i Crnom Oku kod Mostara.

EKSPEDICIJA KRASKA VRELA 2011

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 1,072
Aktivnosti
Ekspedicija "Kraska vrela 2011" pocela je 18.07., a zavrsila 07.08.2011.godine. Ovogodisnja ekspedicija obuhvatala je istrazivanje vrela rijeke Bastasice kod Drvara i vrela Mracaj koje se nalazi na podruciju opstine Mrkonjic Grad. Takoder, obradjivano je i vrelo Bunice kod Mostara koja je ujedno i glavna pritoka rijeke Bune. Ovogodisnju ekspediciju cinili su renomirani spelo ronioci iz Meksika, Italije, Engleske, Holandije, Slovenije, Hrvatske i nasa ekipa iz RK BUK. Ukupno brojno stanje ronilaca bilo je 9 i jos toliko ljudi koji su cinili logistiku.Za potrebe ronjenja na vrelu Bastasice instaliran je i habitat na dubini od 6 metara gdje ronioci provode vrijeme prilikom dugotrajnih dekompresija.

OBUKA ZA SPASIOCE U BANJOJ LUCI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 412
Spasilačka Služba U ponedjeljak, 25.jula, poČinje obuka za spasioce u Banjoj Luci. Okupljanje kandidata je u 9 Časova u prostorijama RK Buk, a obuka će trajati sedam dana nakon Čega će polaznici dobiti zvanje "Spasilac na otvorenim vodama/bazenu". Teoretska nastava će se izvoditi u prostorijama RonilaČkog kluba "Buk", a praktiČna obuka na Gradskom olimpijskom bazenu i jezeru u Trnu. Ova obuka predstavlja nastavak realizacije projekta "Obuka spasilaca u BiH" koji je podržan od strane FIRMA Project-a. Do sada je održano više kurseva širom BiH, a poslije Banja Luke, obuka će se održati u Neumu i Bihaću. Za sve informacije možete se obratiti koordinatoru za rad SpasilaČke službe u BiH Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 320
Novosti
Obaještavamo sve Članove i simpatizere kluba da će se u ponedjeljak, 11.07.2011.godine, organizovati akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu sa poČetkom u 9:30. Ovo je druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju RK Buk organizuje u ovoj godini, te pozivamo sve one koji su u mogućnosti da se odazovu na ovu humanu akciju. Za više informacija i prijave možete se obratiti Miroslavu Miškoviću na tel.065/589-180.

ODRŽANA OBUKA ZA SPASIOCE U SARAJEVU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 549
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba je u periodu od 22. do 27.juna po prvi put organizovala obuku za spasioce u Sarajevu. Obuka je izvoðena na Termalnoj rivijeri „Ilidža“, a pored kandidata iz Sarajeva, bili su prisutni i kandidati iz FoČe. Svi kandidati su po završenoj obuci dobili meðunarodnu licencu, radnu odjeću i torbicu prve pomoći. Veliku zahvalnost dugujemo domaćinu Termalnoj rivijeri „Ilidža“ koja ima fantastiČne uslove za rad i koja je prepoznala znaČaj angažovanja profesionalnih spasilaca.

KURS RONJENJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 469
Aktivnosti
Ronilacki klub "Buk" organizuje kurs za ronjenje koji ce trajati od 17. do 24. juna ove godine. Sastanak sa kandidatima ce se odrzati u petak,17.06.. u prostorijama kluba sa pocetkom u 19 casova. Obuka se izvodi po programu medjunarodne asocijacije CMAS. Nakon uspjesno savladane obuke, kandidati dobijaju diplomu ronioca "P1" tj.ronilac sa jednom zvijezdom. Pozivamo sve zainteresovane da dodju u klub ili da se jave na info-telefon 065/531-256.

SVEČANO URUČENE LICENCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 518
Spasilačka Služba
U prostorijama RonilaČkog kluba "Buk" organizovano je sveČano uruČivanje licenci za 40 spasilaca. RijeČ je o spasiocima koji su obuku zavšili u protekla 2 mjeseca, a kandidati su bili iz Banja Luke, Prijedora, Srbca, Mrkonjić Grada, Jajca, Čelinca i BrČkog. SveČanom uruČivanju licenci su prisustvovali i prestavnici Firma Project-a iz Sarajeva, a delegaciju je predvodio direktor g.David King koji je uruČio licence i poželio spasiocima sretan rad.

PROJEKAT "SIGURNOST DJECE NA KUPALIŠTIMA"

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 585
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba RonilaČkog kluba "Buk" od ponedjeljka, 23.maja, poČinje sa realizacijom projekta "Sigurnost djece na kupalištima". Cilj ovog projekta je da se u osnovnim školama u Banjoj Luci i Laktašima održe radionice za uČenike 4.razreda na temu njihove sigurnosti na kupalištima. Radionice će izvoditi edukovani instruktori SpasilaČke službe, a uČenici će se upoznati sa pravilima ponašanja na kupalištima, opremom za spašavanje, ulogom spasilaca, kao i znaČajem oČuvanja životne sredine.

OBUKA ZA SPASIOCE U BANJOJ LUCI I JAJCU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 565
Spasilačka Služba
Obavještavamo sve zainteresovane da nova obuka za spasioce poČinje u ponedjeljak, 09.maja, okupljanjem kandidata u prostorijama RonilaČkog kluba "Buk" u 9 Časova. Na ovoj obuci će pored kandidata iz Banja Luke prisustvovati i kandidati iz Jajca, te će se dio praktiČne obuke izvoditi na teritoriji opštine Jajce. Klub će obezbjediti prevoz za sve kandidate radi odlaska na Plivsko jezero, a praktiČne vježbe u bazenu će se izvoditi u Banjoj Luci.

SPASILAČKA SLUŽBA U AKCIJI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 924
Spasilačka Služba
Članovi SpasilaČke službe RonilaČkog kluba "Buk" su proteklog vikenda imali pune ruke posla. Naime, na rijeci Vrbas održano je Predevropsko prvenstvo u kajaku i kanuu u disciplini slalom, a spasioci su se sa zadovoljstvom odazvali na poziv organizatora KKK "Vrbas" iz Banja Luke. Više puta su spasioci skakali u rijeku zbog prevrtanja takmiČara, a napominjemo da nije izgubljen niti jedan dio opreme (veslo ili sl.).