Dobrodošli na RK BUK Wednesday, October 17 2018 @ 07:53 PM EDT

ODRŽANA OBUKA ZA SPASIOCE U SARAJEVU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 540
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba je u periodu od 22. do 27.juna po prvi put organizovala obuku za spasioce u Sarajevu. Obuka je izvoðena na Termalnoj rivijeri „Ilidža“, a pored kandidata iz Sarajeva, bili su prisutni i kandidati iz FoČe. Svi kandidati su po završenoj obuci dobili meðunarodnu licencu, radnu odjeću i torbicu prve pomoći. Veliku zahvalnost dugujemo domaćinu Termalnoj rivijeri „Ilidža“ koja ima fantastiČne uslove za rad i koja je prepoznala znaČaj angažovanja profesionalnih spasilaca.

KURS RONJENJA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 465
Aktivnosti
Ronilacki klub "Buk" organizuje kurs za ronjenje koji ce trajati od 17. do 24. juna ove godine. Sastanak sa kandidatima ce se odrzati u petak,17.06.. u prostorijama kluba sa pocetkom u 19 casova. Obuka se izvodi po programu medjunarodne asocijacije CMAS. Nakon uspjesno savladane obuke, kandidati dobijaju diplomu ronioca "P1" tj.ronilac sa jednom zvijezdom. Pozivamo sve zainteresovane da dodju u klub ili da se jave na info-telefon 065/531-256.

SVEČANO URUČENE LICENCE

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 508
Spasilačka Služba
U prostorijama RonilaČkog kluba "Buk" organizovano je sveČano uruČivanje licenci za 40 spasilaca. RijeČ je o spasiocima koji su obuku zavšili u protekla 2 mjeseca, a kandidati su bili iz Banja Luke, Prijedora, Srbca, Mrkonjić Grada, Jajca, Čelinca i BrČkog. SveČanom uruČivanju licenci su prisustvovali i prestavnici Firma Project-a iz Sarajeva, a delegaciju je predvodio direktor g.David King koji je uruČio licence i poželio spasiocima sretan rad.

PROJEKAT "SIGURNOST DJECE NA KUPALIŠTIMA"

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 569
Spasilačka Služba
SpasilaČka služba RonilaČkog kluba "Buk" od ponedjeljka, 23.maja, poČinje sa realizacijom projekta "Sigurnost djece na kupalištima". Cilj ovog projekta je da se u osnovnim školama u Banjoj Luci i Laktašima održe radionice za uČenike 4.razreda na temu njihove sigurnosti na kupalištima. Radionice će izvoditi edukovani instruktori SpasilaČke službe, a uČenici će se upoznati sa pravilima ponašanja na kupalištima, opremom za spašavanje, ulogom spasilaca, kao i znaČajem oČuvanja životne sredine.

OBUKA ZA SPASIOCE U BANJOJ LUCI I JAJCU

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 559
Spasilačka Služba
Obavještavamo sve zainteresovane da nova obuka za spasioce poČinje u ponedjeljak, 09.maja, okupljanjem kandidata u prostorijama RonilaČkog kluba "Buk" u 9 Časova. Na ovoj obuci će pored kandidata iz Banja Luke prisustvovati i kandidati iz Jajca, te će se dio praktiČne obuke izvoditi na teritoriji opštine Jajce. Klub će obezbjediti prevoz za sve kandidate radi odlaska na Plivsko jezero, a praktiČne vježbe u bazenu će se izvoditi u Banjoj Luci.

SPASILAČKA SLUŽBA U AKCIJI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 910
Spasilačka Služba
Članovi SpasilaČke službe RonilaČkog kluba "Buk" su proteklog vikenda imali pune ruke posla. Naime, na rijeci Vrbas održano je Predevropsko prvenstvo u kajaku i kanuu u disciplini slalom, a spasioci su se sa zadovoljstvom odazvali na poziv organizatora KKK "Vrbas" iz Banja Luke. Više puta su spasioci skakali u rijeku zbog prevrtanja takmiČara, a napominjemo da nije izgubljen niti jedan dio opreme (veslo ili sl.).

OTKAZANO TAKMIČENJE U DINAMIČKOJ APNEI

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 344
Novosti Obavještavamo ovim putem sve Članove kluba i takmiČare da se zbog opravdanih razloga otkazuje održavanje 5.Otvorenog prvenstva RS u dinamiČkoj apnei sa perajama. Više detalja i informacija o novom terminu će biti na vrijeme objavljeno.

ZAVRSENA OBUKA ZA DAVANJE KISEONIKA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 563
Spasilačka Služba
Proteklog vikenda uspjesno je zavrsena besplatna obuka za davanje kiseonika na kojoj je ucestvovalo 10 spasilaca. Ova obuka je organizovana uz pomoc FIRMA Project-a, a zahvaljujuci njihovoj donaciji nabavljen je i komplet za davanje kiseonika koji ce se koristiti tokom sezone kupanja radi sto efikasnijeg pruzanja prve pomoci u hitnim slucajevima. Zahvaljujuci ovoj obuci, pruzena je mogucnost spasiocima da napreduju u sluzbi jer ce se ove godine po prvi put u BiH organizovati kurs za "Voditelja spasilacke stanice", a jedan od uslova za pristup ovom kursu je i uspjesno zavrsena obuka za davanje kiseonika.

5.OTVORENO PRVENSTVO RS U DINAMIČKOJ APNEI SA PERAJAMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 343
Aktivnosti RonilaČki klub "Buk" organizuje 5.Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u dinamiČkoj apeni sa perajma koje će se održati u subotu, 7.maja, na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci. Prijave takmiČara se primaju do 30.aprila, a pravo nastupa imaju ronioci sa ljekarskim uvjerenjem ne starijim od godinu dana.

STAŽNO RONJENJE U ROSAMA

 • Autor:
 • Ukupno pregleda: 640
Aktivnosti Obavještavamo sve Članove kluba da će se stažno ronjenje u Rosama organizovati u dve grupe i to prva grupa u periodu od 21. do 28.maja, a druga grupa od 28. maja do 4.juna ove godine. Pozivamo sve zainteresovane Članove kluba da se prijave na vrijeme jer je broj mjesta ograniČen, a za prijave i više informacija se možete obratiti Miroslavu Miškoviću na telefon broj 065/589-180.