Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, July 14 2024 @ 07:21 am UTC

Banjalučanin Jovan Vladimir Pavlović optimista uoči EP za igrače do 17 godina

Novosti
  • Contributed by:
  • Views:
    2,953
Banjaluka - Reprezentativac Srbije u selekciji do 17 godina, Banjalučanin Jovan Vladimir Pavlović ubijeđen je da će na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj "orlići" dogurati daleko.

Rivali u C grupi biće im Njemačka, Republika Irska i BiH, a Pavlović vjeruje da Srbija neće imati problema da prođe grupnu fazu.

- Imamo veoma kvalitetnu reprezentaciju, koja će sigurno proći grupu, a onda ćemo u eliminacionoj fazi pokazati pravu vrijednost. Ubijeđen sam da smo bolji od BiH i Republike Irske, a da se sa Nijemcima možemo ravnopravno nositi. Možemo mnogo i vjerujem da ćemo to pokazati. Ko zna, možda odemo i do samog kraja - izjavio je fudbaler banjalučkog Željezničara.

Banjaluka će imati još jednog predstavnika u Hrvatskoj, jer će dres BiH nositi Milan Šikanjić.

- On je igrač Crvene zvezde, a ponikao je u Borcu. Dobro se znamo, ali na terenu neće biti pardona - rekao je Pavlović.

Jedan od najtalentovanijih veznih fudbalera sa ovih prostora već je upisao pedesetak nastupa za mlađe selekcije Srbije, a dogurao je do zamjenika kapitena reprezentacije koju predvodi Perica Ognjenović. Put do Hrvatske nije bio nimalo lak.

- U prvom krugu kvalifikacija nastupili smo krajem oktobra prošle godine u Italiji. Pobijedili smo Makedoniju sa 3:1 i Albaniju sa 2:0, da bismo u posljednjem kolu, kada je već bio osiguran prolaz dalje, izgubili od domaćina sa 0:2. Drugi krug odigrali smo u Škotskoj i ponovo kao drugoplasirani prošli dalje. Prvo smo pobijedili Švajcarsku sa 2:1, potom smo poraženi od domaćina sa 0:1 i u meču odluke smo savladali Crnu Goru sa 1:0 - nastavio je Pavlović.

A zasluge za pobjedu nad Švajcarskom pripadaju upravo njemu, jer je pobjedonosni pogodak postigao u trećem minutu sudijske nadoknade.

- Drago mi je zbog gola, ali je za njega kao i za svaki drugi zaslužna cijela ekipa. Zajedništvo nas je odvelo na Evro, tako ćemo nastaviti, jer nas tek sada nas čeka ono pravo - rekao je Pavlović.

Evropsko prvenstvo počinje 3. maja, a za krunu će se boriti 16 reprezentacija, koje su podijeljene u četiri grupe.

Željezničar

Mladi Banjalučanin je standardni prvotimac Željezničara, koji ove godine pruža odlične partije i veoma blizu je plasmana u prvoligaško društvo.

- To je želja svih u klubu i vjerujem da ćemo uspjeti. Istina, do kraja prvenstva je ostalo još 11 kola, ali ne treba zaboraviti da imamo šest bodova viška u odnosu na rivale i nadam se da ćemo izdržati do kraja.

Izvor: Glas Srpske

  • Banjalučanin Jovan Vladimir Pavlović optimista uoči EP za igrače do 17 godina
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.