Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 06:27 pm UTC

BANJALUČANKA FIFA SUDIJA

Novosti
  • Contributed by:
  • Views:
    3,315

 

 

Tanja Račić iz Banjaluke, koja je nedavno postala FIFA sudija od 22. do 30. marta sudiće na turniru u francuskom Marseju, elitnu grupu kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo U17 za žene.

"FIFA znak je došao kao rezultat osam godina bavljenja suđenjem. Postoji norma, odnosno limit, kada se može postati FIFA sudija, to je kad napunite 25 godina starosti, evo sad je trenutak kada sam napunila 25 godina i mogla biti predložena od strane Nogometnog/fudbalskog saveza za FIFA listu na kojoj sam i prošla", rekla je Tanja Račić.

Objasnila je da je sa kolegama bila na sedmodnevnom seminaru za nove FIFA sudije u Malagi gdje je položila sve testove i ispunila postavljene zadatke, a poziv za suđenje u Francuskoj stigao je prije nego što se vratila iz Španije. Ova prilika bila je iznenađenje i velika čast pogotovo jer je u pitanju FIFA turnir i elitna grupa.

"Odgovornost je velika, ali eto koleginica, moj asistent Almira Spahić i ja putujemo u Marsej zajedno i vjerujem i u sebe i u nju i da ćemo predstaviti Bosnu i Hercegovinu u pravom svjetlu", rekla je Tanja Račić.

Izvor:mojabanjaluka.info

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.