Who's Online

Guest Users: 6

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 18 2024 @ 01:36 am UTC

Grahovac: Dajemo više nego što dobijamo

Novosti
  • Contributed by:
  • Views:
    2,840

Vaterpolo klub Banjaluka jedini je klub koji više daje novca gradu nego što dobija, rekao je Slobodan Grahovac, predsjednik ovog kluba, koji je samo jedan u nizu sportskih kolektiva nezadovoljnih raspodjelom novca za finansiranje sporta iz budžeta grada.

Iz redova aktuelnog prvaka BiH oglasili su se juče, dan pred nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka, na kojoj će se raspravljati o programu finansiranja sporta.

"Godišnje plaćamo 20.000 KM korištenje bazena, a za ovu godinu bi trebalo da dobijemo 12.500 KM. Ranijih godina je to bilo 5.000-6.000, prošle godine smo dobili 9.000 KM, a posljednjih pet godina smo za bazen dali 100.000 KM. U nepovoljnom smo položaju, mislim da bismo mogli dobiti bar besplatno korištenje bazena", rekao je Grahovac i dodao da će zatražiti pravilnik o kategorizaciji klubova od grada kako bi VK Banjaluka, koji je u drugoj kategoriji, uporedio sa drugim klubovima.

Mnogi od 256 sportskih organizacija nezadovoljni su prijedlogom raspodjele novca iz budžeta za 2017. godinu. Osim VK Banjaluka, oglasili su se i iz ŽKK Mladi Krajišnik, koji će, po svemu sudeći, dobiti za četvrtinu manje novca nego prošle godine. Na račun "malenih" tokom 2016. godine uplaćeno je 36.500 KM, ove bi trebalo da dobiju 27.500 KM.

"To je u najmanju ruku skandalozna odluka, jer je sramota da imamo isti novac kao naš rival Orlovi, ako smo u prvoj kategoriji, a oni u drugoj. Postavlja se pitanje zašto onda postoje kategorije, jer je potpuno nelogično da neko iz druge dobije više novca nego bilo ko iz prve, a takvih slučajeva ima u prijedlogu", kazao je Brane Čovičković, generalni menadžer višestrukog prvaka BiH.

Čovičković je u odbranu tvrdnje da Mladi Krajišnik treba da dobije više novca upravo istakao broj trofeja.

"Kao klub koji u vitrinama ima bezbroj trofeja tokom 53 godine postojanja i kroz koji je prošlo 16 reprezentativki, ne možemo da budemo svrstavani u isti koš s klubovima koji su nastali prije nekoliko godina", izjavio je Čovičković, koji je napomenuo da ima mnogo nelogičnosti i prilikom podjele novca karate, atletskim, šahovskim i odbojkaškim klubovima:

"U pravilniku jasno piše da klubovi koji ne rade kontinuirano duže od deset godina ne mogu biti u prvoj kategoriji, ali to nije ispoštovano. Zanemaruju se i ponižavaju neki kolektivi koji su godinama bili perjanice banjalučkog sporta, a na uštrb njih neki drugi nagrađuju".

Osvojili 12 bodova

Vaterpolisti Banjaluke su u subotu završili takmičenje u Prvoj B ligi Srbije, Grupa sjever, a izgubili su u 10. kolu u Subotici od Spartaka sa 6:10. Ove sezone zabilježili su tri pobjede, tri remija i četiri poraza i zauzeli četvrto mjesto sa 12 bodova, a plasirani su iza Bečeja (30 bodova), Spartka (21) i Žaka (17), a ispred Proletera (6) i Poleta (1).

Izvor: Nezavisne novine

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.