Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, July 14 2024 @ 08:36 am UTC

RUKOMET: "Banjaluka kup 2017"

Novosti
  • Contributed by:
  • Views:
    3,224

Na 35. Osmomartovskom turniru "Banjaluka Kup 2017" igraće rukometašice Kikinde (Srbija), ekipe Jadran Bluemarine (Slovenija) Zrinski (Hrvatska) te organizator Borac najavljeno je juče uz aplel Nade Tešanović, bivše predsjednice ŽRK Borac, da se pomogne klubu.

Turnir će biti 11. marta u dvorani "Borik".

"Zadovoljstvo mi je što sam na čelu male, ali odabrane ekipe koja želi da nastavi tradiciju i koja će dati osnovne smjernice kako da se turnir više ne prekine (tri puta nije igran zbog rata, a četiri puta zbog nedostatka novca)", rekla je Mira Popović, predsjednica Organizacionog odbora turnira.

Nada Tešanović, član OO, istakla je zadovoljstvo što se turnir igra i istakla:.

"Banjaluka mora ostati grad rukometa, ali ne samo po istoriji, već moramo unaprijediti rad u ŽRK Borac, ali i u sportu koji je zapao u krizu i pokušati da Borac ponovo postane prvak BiH i da osvaja kupove. Ali, ne može to učiniti bez novca. Liga se nastavlja, a klub ne zna kako platit sudije, prevoz… Apelujem na sve koji vode računa o sportu da pomognu Borcu i da se na vrijeme obezbijedi novac."

Božana Ćutković, rukometašica Borca, istakla je da je finansijska situacija teška, ali da djevojke vrijedno rade i da dolaze na treninge zbog ljubavi prema rukometu. Takođe, dodala je da se nadaju prvom mjestu na turniru.

Manojla Zrnić, član OO, je istakao da je dvorana "Borik" spremna za turnir.

Suorganizatori turnira su Javna ustanova Sportski centar "Borik",  Turistička organizacija grada Banjaluka i Ministarstvo porodice, omladine, sporta RS, a pokrovitelj grad Banjaluka. Podršku su dali i "Pošte Srpske", Elektrokrajina Banjaluka, NLB banka i "Juventa". Promoter turnira je Jasna Brkić bivša rukometašica Mladosti.

Izvor: Nezavisne novine

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.