Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, April 19 2024 @ 04:10 pm UTC

ATLETIKA: Banjalučki polumaraton 14. maja

Novosti
  • Contributed by:
  • Views:
    4,172

Treći Banjalučki M:tel polumaraton biće održan 14. maja ove godine, pod motom „Ne traži izgovor, počni da trčiš“ – saopšteno je danas u Gradskoj upravi nakon prve sjednice Organizacionog odbora Banjalučkog polumaratona. 

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora, rekao je da je Odbor danas započeo tehničke pripreme, a da ljudi koji rade u organizaciji polumaratona, to čine već duže vrijeme. On je izrazio nadu da će sve biti dobro organizovano i da će vikend 13. i 14. maja biti istinski praznik sporta u našem gradu.

Pred nama je jedna lijepa priča u kontekstu svega onoga što želimo u našem gradu. Banja Luka se regionalno pozicionira i želimo da budemo rame uz rame sa vodećim regionalnim centrima, konkretno u ovom slučaju sa Beogradom i Ljubljanom. 

U ovu priču se uklapa i to kada o Banjoj Luci govorimo kao gradu zelenila, mladih i sporta – rekao je gradonačelnik Radojičić i, ovom prilikom, podsjetio da je pokrenuta rekonstrukcija trim-staze na Banj brdu, izgradnja i rekonstrukcija dječijih igrališta, te rekonstrukcija dvorane u nekadašnjem Šoping centru.

Direktor trke Vladimir Selec, kazao je da su početak prijavljivanja putem interneta, te ogromno interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika – garancija za još jednu rekordnu godinu. 

On se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci, te istakao da je glavna misija polumaratona da podstakne ljude da se bave sportom i rekreacijom. Selec je naglasio da će ove godine biti održane četiri trke, a da je novina dječija trka za djecu predškolskog uzrasta.

- Do sada imamo oko 800 prijavljenih, a od toga je 300 Banjalučana. Te brojke su duplo veće, nego što su bile prošle godine u ovo vrijeme. Doći će nam mnogo eminentnih trkača, a do sada imamo prijave iz oko 20 zemalja. Imamo dobre kontakte sa klubovima i organizatorima trka iz okruženja i možemo reći da naš trkački pokret raste – istakao je Selec.

Direktor marketnig tima Banjalučkog M:tel polumaratona Goran Ćorić, zahvalio se svim medijskim kućama koje su podržale Banjalučki polumaraton.

- Sada u programu imamo četiri trke i vjerujem da će svako pronaći dobar razlog da nam se priključi. Ovogodišnju kampanju za polumaraton provodimo pod sloganom „Ne traži izgovor, počni da trčiš“ – rekao je Ćorić i gradonačelniku Igoru Radojičiću uručio trkački broj 1 za ovogodišnji polumaraton.

Podsjećamo, polumaratonski događaj ove godine čine četiri trke – prva je treći Banjalučki M:tel polumaraton koji se trči u dužini od 21km, druga trka je „Nektar Fun run“ - trka zadovoljstva, u dužini od 3 km i treći je „Gazprom Petrol Stations“ - štafetni polumaraton, gdje trku od 21 km mogu da podijele tri ili četiri člana tima, bilo da se radi o muškom, ženskom ili mješovitom timu, te Bambini run – trka za najmlađe.

Organizatori i članovi Organizacionog odbora danas su pozvali sve Banjalučane da posjete internet stranicu www.banjalukamarathon.com i da se prijave za neku od kandidovanih trka.

Inače, prošle godine, stazu dugu 21 km istrčalo je preko 1.000 profesionalnih trakača iz cijelog svijeta, a u svim trkama drugog Banjalučkog polumaratona je učestvovalo ukupno oko 5.000 trkača.

Izvor: Uno radio

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.