Who's Online

Guest Users: 16

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 16 2024 @ 07:46 pm UTC

Moto sport: Bojan Majkić najbrži u Zalužanima

  • Contributed by:
  • Views:
    1,585

 

Bojan Majkić pobjednik je trkačkog vikenda u Zalužanima u najjačoj klasi super sport 1000. Drugog dana, u glavnoj trci viđen je dvoboj između Majkića i Željka Pavlovića koji je startovao sa pol pozicije. Majkić mu je cijelo vrijeme disao za vratom, da bi ga pet krugova prije kraja prestigao i na kraju prvi prošao kroz cilj.

 

“Prva 2-3 kruga, vidio sam kod Željka da je nešto spalo sa motora, pretpostavio sam da je isti problem koji smo imali cijelu godinu sa Danlop gumama, jednostavno te gume na našoj stazi ne funkcionišu. Pretpostavljao sam da je problem sa tom zadnjom gumom, onda sam išao sa glavom, razumom, pratio sam ga i očekivao kad će da popusti sa tempom, a to se i dogodilo u zadnjih pet krugova. Ovu pobjedu posvećujem naselju Nova Varoš”, istakao je Bojan Majkić, AMK “Fortuna rejsing”.

Glavnu trku je obilježio i pad Josipa Blaža, koji je srećom prošao bez težih posljedica. U diviziji jedan, klasi 600 i 1000 hepening, najbolji je i drugog dana bio Ivan Ćosić iz banjalučkog Maršala, a odličnu trku odevezao je povratnik u moto sport Slobodan Vulić. U ovoj trci veća uzbuđenja su izostala, nakon što je jedan od favortia Anes Hajdarpašić ipak morao da odustane nakon pada sa motora.

“Kolega sa kojim sam se trebao boriti je pao, pa nije bilo tako napeto. Držao sam sve pod kontrolom, najbitnije je da se nikome ništa nije desilo, sve je prošlo super”, rekao je Ivan Ćosić, moto klub “Maršal”.

“Odlučio sam se da vozim jutros, uzeo sam motor nespreman, radi sebe malo i radi publike. Imali smo malo borbe, kolega je pao, ali hvala Bogu sve je u redu bilo”, kazao je Slobodan Vulić, AMD “Banja Luka”.

Uz zvuk motora, u Zalužanima se sa svih strana moglo čuti da su neophodna veća ulaghanja u moto sport Srpske, naročito u autodrom Zalužani. Sa time se slaže i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić koji je prisustvovao trkama i pohvalio organizatore na trudu da i ove godine naprave svojevrstan praznik moto sporta.

“Sve pohvale ovim ljudima, i mislim da bi svi zajedno trebalo da pogledamo koliko malo podržavamo stvari koje imaju široku prezentaciju grada i Republike. Mislim da treba više da damo od sebe, da ovi ljudi osjete tu vrstu podrške. Mislim da podrška do sada nije bila dovoljna”, ocijenio je Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Trkački vikend u Zalužanima, organizovali su moto klub Maršal i Auto moto društvo Banjaluka uz podršku opštine Laktaši i Grada Banjaluka. Učestvovali su vozači iz BiH, Srbije i Hrvatske, a trka se bodovala za Prvenstvo Srpske i BiH.

Izvor: ATV BL; Fotografije: Aleksandar Vranješ

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.