Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 06:16 pm UTC

KO©ARKA: Pivara odustala od sponzorstva

  • Contributed by:
  • Views:
    1,338
Banjalučka pivara odlučila je da više ne bude generalni sponzor Košarkaškog kluba Borac Nektar, potvrdio je to direktor kluba Miroslav Dojčinović.

- Obaviješteni smo od strane "Banjalučke pivare" da nas neće sponzorisati iduće sezone jer nemaju interesa za ulaganje novca u klub koji još ne zna da li će se uopšte i takmičiti sljedeće sezone - izjavio je Dojčinović. Borac je tako ostao bez dijela svog imena koje je nosio još od 1994. godine, sa pauzom od nekoliko godina kada su se zvali Srpski košarkaški klub "Banjalučka pivara", i po kojem je bio prepoznatljiv sve ove godine. Tako je nastavljena agonija u kojoj se nalazi banjalučki tim i sve je izvjesnije da će se on od sljedeće sezone takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske umjesto u Ligi BiH, gdje je veoma uspješno igrao prošle sezone.

- Evidentno je da nema interesa u ovom gradu za košarku bez obzira na to što smo prošle sezone napravili odličan rezultat plasiravši se u polufinale plej-ofa šampionata BiH. U ovom trenutku minorne su šanse da se takmičimo u Ligi BiH jer bez pomoći generalnog sponzora mi praktično ne možemo da se nosimo sa ostalim ekipama - dodao je Dojčinović.

Ipak, prema njegovim riječima, dok ima šanse za takmičenje, oni će se boriti.

- Nalazimo se u veoma nezahvalnoj poziciji, ali dok god postoji šansa da nešto napravimo, borićemo se. Predstoji nam sastanak u Sarajevu i poslije toga ćemo izaći sa jasnim stavom u kojem rangu takmičenja ćemo nastupati. Naš drugi tim trenira i sprema za početak Prve lige Srpske i to nam je jedna od opcija za nastavak takmičenja - istakao je Dojčinović.

Predsjednik kluba prošle sezone bio je nekadašnji igrač Boris Blagojević, koji je sredinom juna podnio ostavku na tu funkciju, ali ona još nije usvojena ni odbijena jer se Upravni odbor kluba još nije sastao da raspravlja o tome. Iako je bilo naznaka da bi sastanak UO trebalo da se održi početkom avgusta, od toga nije bilo ništa. Prema najnovijim informacijama, sjednica UO bi trebalo da se održi tokom ove ili početkom sljedeće sedmice, poslije čega bi uslijedila sjednica Skupštine kluba.

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.