Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 04:05 am UTC

BOKS: Kvalitetne pripreme

  • Contributed by:
  • Views:
    2,057
Bokseri Slavije nalaze se već 25 dana u hotelu "Monument" na Mrakovici, gdje obavljaju visinske pripreme za sljedeću sezonu.

- Kao što je poznato na Kozaru smo stigli 20. jula i bićemo sve do 10. septembra. Ovo su sigurno najduže i najkvalitetnije pripreme naših boksera i to u godini kada slavimo 50 godina postojanja. Naši borci ovdje imaju stvarno idealan smještaj, dobre uslove za rad, teretanu na raspolaganju i zato bih iskoristio ovu priliku da se zahvalim prije svega vlasniku hotela "Monument" Dragiši Saviću, "Perutnini" Ptuj i "Kompeksu", kao i svim prijateljima kluba koji su nam omogućili ovako dugotrajne pripreme - istakao je predsjednik Slavije Dalibor Petković.
Od 1. avgusta sa Banjalučanima su i reprezentativci Crne Gore.

- Došli smo da se zajedno sa našim prijateljima iz Slavije pripremamo za sljedeću sezonu. Kao što je poznato dvojicu naših aduta, Boška Draškovića i Marka Radonjića očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu od 22. septembra do 10. oktobra i ove pripreme, kao i sparing mečevi dobro će im poslužiti za veliko iskušenje. Pohvalio bih osoblje hotela "Monument", koje nam je stalno pri ruci, a ovdje imamo stvarno idealne uslove za rad - naglasio je selektor bokserske reprezentacije Crne Gore Radovan Radusinović.

Trener Slavije Vlado Railić zadovoljan je do sada urađenim.

- Iza boksera je najteži dio priprema, onaj bazični. I dalje radimo žestokim tempom, ali je sada mnogo lakše, jer se radi više na tehnici i taktici - rekao je Railić.

Direktor Slavije Danko Stanišić je naglasio da Slaviju do kraja godine očekuje mnogo izazova.

- Pripreme su pun pogodak, jer do kraja godine imamo veoma zgusnut raspored. U septembru nas očekuje nastup na turniru u Sarajevu, pa onda u Puli na nekadašnjem "Arena kupu", koji sada nosi ime "Mate Parlov". Od 22. septembra do 10. oktobra u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu je Svjetsko prvenstvo i nadam se da ćemo i tamo imati naše predstavnike. Poslije toga smo domaćini 11. međunarodnog bokserskog turnira "Radovan Bisić", a u novembru nas očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2012. godine, koji će se održati u Londonu, kao i "Beogradski pobednik" - istakao je Stanišić.
Prijateljski mečevi

Za vrijeme boravka Bokserskog kluba Slavija u hotelu "Monument" planirana su i tri kontrolna meča. Prvi će biti 23. ili 24. avgusta kada će se Banjalučanima suprotstaviti reprezentacija Hrvatske. Već 27. rival će im biti Loznica, a početkom septembra planiran je okršaj sa najboljom selekcijom Srbije.
Aduti Banjalučana

Uz sedmoricu boksera Slavije: Marija Aleksića, Stevu Zolaka, Danijela Topalovića, Darka Kučuka, Marka čolića, Nebojšu Poletana i Velibora Vidića na pripremama se trenutno nalaze dvojica trenera. Tu su jedan od trenera Slavije Vlado Railić i kondicioni trener Lazar Vulin. U ekspediciji iz Crne Gore nalaze se dvojica boksera Boško Drašković i Marko Radonjić, te selektor Radovan Radusinović.

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.