Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 04:15 am UTC

RUKOMET: Pobjeda i poraz od ekipe Nekse

  • Contributed by:
  • Views:
    1,748
Polovičan učinak zabilježili su rukometaši Borac M:tela na gostovanju u Našicama. U prvoj kontrolnoj utakmici Banjalučani su savladali vicešampiona Hr vatske Nekse rezultatom 31:27, dok su u drugoj poraženi sa 22:33. Bili su ovo prvi test mečevi "crveno-plavih" u sklopu priprema za novu sezonu, a trener Dragan Marković kaže da je zadovoljan provjerama.

"Odigrali smo fantastično u prvoj utakmici i potpuno zasluženo smo savladali domaćina. Istina, vidjelo se da su igrači umorni od napornih treninga i da su im noge još teške. U drugom susretu pustio sam klince da odigraju uvodnih 20 minuta i rezultat te utakmice mi uopšte nije bio važan", izjavio je Marković po povratku u Banjaluku.

Zadovoljan je bio strateg Borac M:tela i gostoprimstvom Neksea:

"Bili su pravi domaćini, kao što smo i mi bili njima u januaru ove godine."

Prve kontrolne utakmice propustila su trojica rukometaša vicešampiona BiH: Branislav Obradović, Igor Rađenović i Goran Garić.

"Obradović i Rađenović su lakše povrijeđeni i zato nisu putovali u Našice, dok je Garić dobio dozvolu da ode na probu u inostranstvo", naveo je Marković.

©ef stručnog štaba Neksea Kasim Kamenica bio je neprijatno iznenađen porazom svog tima u prvom odmjeravanju snaga sa Banjalučanima. Iskusni bh. stručnjak zamjerio je svojim izabranicima da se nisu dovoljno borili.

"Nismo očekivali poraz u prvoj utakmici. Imali smo tri gola prednosti na poluvremenu, ali u nastavklu se desio neugodan preokret. Borac je u drugi dio ušao mnogo odlučnije, napravio je seriju od 7:1, poslije koje se mi nismo uspjeli vratiti. Igrali smo statičan rukomet, spor, sa slabim protokom lopte i u ovaj meč nam je dao određene smjernice šta i kako treba dalje da radimo. Teško podnosim činjenicu da mi protivnička ekipa drži lekciju iz borbenosti, a upravo to je bio sada slučaj. Borac je više želio pobjedu nego mi, to je bilo više nego očigledno", istakao je Kamenica i dodao da je u drugom susretu igra njegovog tima bila znatno bolja.

Nekse je početkom ove godine gostovao u Banjaluci, gdje je dva puta savladao domaćina, a Kamenica navodi da je sadašnji tim Borac M:tela mnogo ozbiljniji.

"Doveli su Banjalučani nekoliko internacionalaca, poput Vukašina Stojanovića i Srđana Trivundže, koji su im dali jednu novu dimenziju u igri. Vidjeli smo kako oni s lakoćom rješavaju određene zadatke. Angažovali su još jednog iskusnog, vrhunskog golmana Bojana Ljubišića i sigurno je da je Borac sada mnogo jači nego prije nekoliko mjeseci", zaključio je stari trenerski vuk.

Naredne provjere Borac M:tel će imati u Sloveniji, 17, 18. i 19. avgusta, a rivali će mu biti Split, Trebnje i Krško.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.