Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 05:10 am UTC

FUDBAL: Na pobjedu i protiv Leotara

  • Contributed by:
  • Views:
    1,712
Operacija "osvajanje Kozare" položena je sa najvišom ocjenom, a fudbaleri banjalučkog Borca nisu premijernom pobjedom (1:0) završili alpinistički kurs.

Pred aktuelnim šampionom BiH u subotu, 13. avgusta, na Gradskom stadionu je novi "planinski izazov" u vidu trebinjskog Leotara koji je u prošloj sezoni ostao veliki dužnik banjalučkom premijerligašu. Pred aktuelnim šampionom BiH u subotu, 13. avgusta, na Gradskom stadionu je novi "planinski izazov" u vidu trebinjskog Leotara koji je u prošloj sezoni ostao veliki dužnik banjalučkom premijerligašu.

- Leotar nas je pobijedio 2:1 u Trebinju, a u Banjaluci, na našoj proslavi titule, uzeo nam je bod i pokvario šampionsku feštu. Sada je došao trenutak da naplatimo te dugove - istakao je pomoćni trener Borca Slobodan Starčević.

Utakmica protiv Trebinjaca počinje u večernjem terminu od 20 časova i biće to dodatni motiv za fudbalere Borca.

- ®elimo trijumf kojim bismo ovjerili bodove sa jesenje premijere u Gradišci. Sa šest bodova u prva dva kola stekli bismo dodatno samopouzdanje pred derbi na "Pecari" protiv ©irokog Brijega. Pozivam navijače da u što većem broju dođu na tribine u subotu kako bismo zajedno pobijedili. S "vulturesima" je mnogo lakše doći do trijumfa. Oni su naš 12. igrač - rekao je Starčević.

Kompletan igrački kadar je spreman za nadigravanje s Hercegovcima. Jedino je poslije utakmice u Gradišci kapiten Draško ®arić imao lakše bolove, ali biće spreman za subotnji srpski derbi drugog kola Premijer lige BiH.

- Daću sve od sebe da savladamo Trebinjce koji su uvijek neugodan protivnik na našem terenu. Za Leotar je naš Gradski stadion vječita inspiracija. Vjerujem da ćemo potvrditi da smo kvalitetniji u ovom momentu i da će bodovi ostati u našem dvorištu - kazao je ®arić.

Duel između Borca i Leotara biće utakmica posljednjeg i prvog šampiona Premijer lige BiH od njenog ujedinjenja 2002. godine. Utakmice Banjalučana i Trebinjaca uvek privlače veliku pažnju.

- Tako je i sada, odmah poslije Kozare ljudi i sugrađani su počeli da se raspituju za termin dvoboja s Hercegovcima. To je znak da je Borac i u novoj sezoni moderan i da će pokrenuti veliku armiju ljubitelja fudbala i okupiti je oko sebe što nam u svakom slučaju i te kako imponuje - završio je na kraju Starčević.

©ef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac Zvezdan Cvetković već dva dana se nalazi u Jablanici na seminaru trenera za A licencu UEFA bez koje ne može da vodi s klupe tim u Premijer ligi BiH.

On je prošle sedmice boravio u Jablanici, a poslije duela u Gradišci otišao je na drugi dio predavanja po ubrzanom sistemu koje sprovodi Centar za edukaciju trenera pri Fudbalskom savezu BiH.

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.