Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 03:49 am UTC

FUDBAL: Sead Bučan stigao u Borac

  • Contributed by:
  • Views:
    1,991
Fudbalski klub Borac od danas je jači za Seada Bućana, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom BiH. Bućan je na Gradski stadion stigao kao slobodan igrač, a u prošloj sezoni sa dosta uspjeha nosio je dres Splita. Sjajni vezista posljednje je pojačanje "crveno-plave" čete u ovom prelaznom roku, a prije njega stigli su Bojan Marković, Boris Savić, Saša Kovačević i Saša Kajkut.

"Nakon nekoliko dana pregovora uspjeli smo da se dogovorimo i veoma mi je drago što ću ove sezone da nosim dres Borca. Nadam se da ćemo odbraniti titulu osvojenu prošle godine. Sa dosta uspjeha sam nosio dres ®eljezničara i Sarajeva i nadam se da ću jednako dobar, ako ne i bolji biti u dresu Borca", rekao je Bućan i dodao:

"Pratio sam klub i u njemu je dosta igrača sa kojim i protiv kojih sam igrao ranije. Siguran sam da ću brzo da se uklopim u novu sredinu".

Iako nije prošao pripreme sa Borcem, Bućan je spreman za sve napore koje donosi Premijer liga BiH i njegov debi može se očekivati već u subotu kada na Gradskom stadionu gostuje Leotar (20 časova).

Nadam se da će se Bućan 'bućnuti' u šampionskom šampanjcu

"Prošao sam kompletan priremni period sa Splitom i spreman sam da zaigram. Naravno, ako trener odluči da me stavi u prvih 11 moj debi može da se očekuje već u narednom kolu", izjavio je Bućan koji može da igra i uz desnu i uz lijevu aut liniju:

"Trener je taj koji odlučuje na kojoj poziciji ću da igram. Podjednako dobro se snalazim i na desnoj i na lijevoj strani. Spreman sam da izvršavam sve zadatke koje ispred mene postavi šef stručnom štaba".

Svoje najbolje partije pružao je na poziciji desnog krila i većina ga vidi kao idealnu zamjenu za Darka Maletića, koji je u ovom prelaznom roku napustio Borac i preselio se u Kazahstan.

"Znam da je Maletić bio jedan od najboljih igrača prošle sezone i da je ostavio dubok trag u Borcu. Biće teško zamujeniti ga, ali sam svjestan svojih kvaliteta i pružiću sve od sebe da opravdam povjerenje čelnika kluba", kazao je iskusni vezista.

Darko Ljubojević, sportski direktor Borca, istakao je da je ovo posljednje pojačanje u ovom prelaznom roku i da ima potpuno povjerenje u Bućana koji je igrajući sa sarajevske klubove i Split pokazao zavidan kvalitet.

"Odlaskom Maletića imali smo problem i smatram da smo angažovanjem Bućana dobili sjanog igrača. Njegovi kvaliteti su nam poznati i siguran sam da će biti veliko pojačanje za nas", rekao je Ljubojević.

Veliko povjerenje u novog igrača ima i Radmilo ©ipovac, direktor banjalučkog premijerligaša.

"Nadam se da će Bućan biti naš ključan igrač u nastojanjima da odbranimo titulu. Ne treba trošiti rječi o njegovim kvalitetima jer su nam svima poznati. Nadam se da će se Bućan zajedno sa ostalim saigračima na kraju sezone 'bućnuti' u šampionskom šampanjcu", kazao je ©ipovac.
Slobodan u slučaju dogovora

Iako je Sead Bućan potpisao dvogodišnji ugovor, ©ipovac ističe da je iskusni fudbaler slobodan u svakom prelaznom roku ako se dogovore sve tri strane.

"Potpisali smo ugovor na dvije godine, ali je slobodan igrač u svakom prelaznom roku, naravno, ukoliko se dogovorimo sa eventualnim zainteresovanim klubom", kazao je ©ipovac.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.