Who's Online

Guest Users: 5

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 23 2024 @ 04:45 pm UTC

RUKOMET: U žrijebu potrebna i sreća

  • Contributed by:
  • Views:
    639
četiri bh. kluba u utorak će saznati imena svojih protivnika u evropskim rukometnim kupovima - Borac M:tel u Kupu kupova, Izviđač Mi grupa u Kupu EHF, te Goražde i Gradačac u čelendž kupu.

Kada se pogledaju imena eventualnih rivala, s najviše zebnje žrijeb će dočekati banjalučki klub, koji ambiciozno ulazi u narednu sezonu. Borac M:telu biće potrebno dosta sreće u žrijebu kako bi došao u priliku da prođe treće kolo. Ukoliko izbjegnu Gumersbah, Flensburg, Aragon i Celje PL, onda će pobjednik Kupa BiH imati realne šanse za plasman u četvrto kolo.

Banjalučani su jučer počeli pripreme za sezonu u kojoj su pred njima veliki izazovi. Osim Evrope i domaćih takmičenja, tu je i regionalna liga, pa je klub iz Gospodske ulice doveo velika pojačanja. U Borac su se nakon niza godina u inostranstvu vratili Bojan Ljubišić, Srđan Trivundža, Igor Rađenović i Branislav Obradović. Uz njih s posudbe je vraćen Igor Mandić, a došli su Milan đukić, desno krilo iz kragujevačkog Radničkog, i vjerovatno najzvučnije pojačanje u BiH ovog ljeta, bh. reprezentativac Vukašin Stojanović, koji je posljednje dvije sezone igrao u španskom Aragonu. Spisak pojačanja jasno govori da Banjalučani žele vratiti stari sjaj svom klubu, koji u vitrinama ima i dva evropska pehara.

"Teško je uoči žrijeba pričati o nekim podobnim protivnicima. Iskreno, i ne volim to da radim. Koga dobijemo - protiv njega moramo igrati i tu je kraj priče. Naravno, bilo bi lijepo imati sreće u žrijebu, pa da prođemo ovo kolo. No, s druge strane možda ne bi bilo ni tako loše kada bismo dobili Gumersbah ili Flensburg, pa da napravimo pravi rukometni spektakl u Banjaluci. Još se ne zna ni u kakvim će sastavima klubovi ući u sezonu, a kamoli nešto više od toga. I mi smo u ponedjeljak krenuli s pripremama, pa ćemo vidjeti kakav ćemo posao napraviti", kaže Dragan Marković, trener Borac M:tela.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.