Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 23 2024 @ 06:45 pm UTC

KO©ARKA: Sve neizvjesno u Borac Nektaru

  • Contributed by:
  • Views:
    652
Košarkaški klub Borac Nektar sredinom juna ostao je bez predsjednika pošto je Boris Blagojević odlučio da digne sidro i napusti tu funkciju, dok je i nastup u idućoj sezoni doveden u pitanje jer su Banjalučani opterećeni dugovima iz prošle sezone.
Iako je prošlo malo više od mjesec od ostavke Blagojevića, ona još nije ni usvojena a ni odbačena jer se Upravni odbor nije sastao i odlučivao o tome. Prema riječima direktora kluba Miroslava Dojčinovića, Borac se nalazi u nezavidnoj poziciji pošto se bliži avgust, kada treba da se krene sa sklapanjem tima za predstojeću sezonu.

- Trenutno se nalazimo u pat poziciji iz koje tražimo izlaz jer se nije održala sjednica Upravnog odbora kao ni sjednica Skupštine kluba koja bi trebalo da se održi odmah poslije sastanka UO. Problem nam predstavlja činjenica što je većina članova UO na odmoru i skoro je nemoguće bilo naći termin koji bi svima odgovarao. Vrlo je vjerovatno da će za četiri do pet dana situacija biti mnogo jasnija pošto bi trebalo konačno da definišemo tačan datum kada će se oni sastati - izjavio je Dojčinović.

Direktor je istakao da se još ne zna u kojem rangu takmičenja Borac će igrati sljedeće sezone i da je vrlo blizu selidbe u Prvu ligu Republike Srpske.

- Mislim da je trenutno glavno pitanje u kojoj ligi ćemo igrati iduće sezone jer smo opterećeni dugovima koje nam je ostavila prethodna uprava i čiji dio smo uspjeli da vratimo, ali je ostalo još mnogo toga. Razmišljamo o nastupu u Prvoj ligi Srpske jer će nas to mnogo manje koštati od nastupa u Ligi BiH - dodao je Dojčinović.

Trener Drago Karalić, koji je prošle sezone uspješno vodio klub do plasmana u polufinale plej-ofa, i dalje je u klubu.

- Još sam tu i čekam da se situacija sa prvom ekipom konačno razriješi pa da vidim šta ćemo raditi dalje. Trenutno nemam kontakte sa drugim klubovima i volio bih da nastavimo ovo što smo započeli prošle godine - rekao je Karalić

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.