Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, December 07 2023 @ 12:42 pm UTC

KO©ARKA: ©ćekić blista u Kantuu

  • Contributed by:
  • Views:
    722
Košarkaš Kantua Marko ©ćekić nije se radovao poslije pete utakmice finala plej-ofa italijanskog prvenstva pošto je ekipa Montepaskija slavila sa 63:61 i tako osvojila šampionski prsten. Ipak, rođeni Zvorničanin je uspio da za manje od dva mjeseca, koliko je proveo u italijanskoj ekipi, dobije novi ugovor jer trener Bruno Arigoni na njega ozbiljno računa u sljedećoj sezoni kada će ovaj tim nastupati u Evroligi.

- Pregovori sa Kantuom su završeni i produžio sam ugovor na još dvije godine jer je igranje u Evroligi veliki motiv za svakog košarkaša. Već ranije sa njemačkim Oldenburgom igrao sam u ovom takmičenju i to je ono što se pamti cijeli život. Sad kad su pregovori gotovi krećem za Banjaluku na odmor - rekao je ©ćekić.

Finalnu seriju Kantu je izgubio ukupnim rezultatom 1:4, mada je za njih veliki uspjeh bio i sam nastup u finalu.

- Sve utakmice u finalnoj seriji smo dobro igrali i malo je nedostajalo da u petom susretu pobijedimo i na taj način izborimo još jedan meč. Montepaski je najkvalitetnija ekipa u Italiji koja je godinama u samom vrhu ovdašnje, ali i evropske košarke, tako da ne možemo biti previše tužni - izjavio je ©ćekić.

Nedavno završenu sezonu ©ćekić je započeo u podgoričkoj Budućnosti, a u NLB ligi prosječno je ostvarivao 9,5 poena i 4,4 skoka dok je u italijanskoj ekipi igrao zajedno sa još jednim bivšim članom Podgoričana Vladimirom Micovim. U finalnoj seriji bilježio je prosječno po 12 poena.

- Mogu reći da je prelazak u Kantu bio pun pogodak za mene jer je to bilo divno iskustvo. Vrlo brzo sam se uklopio jer je ekipa odlično organizovana i sve je na visokom nivou tako da sam prezadovoljan - dodao je ©ćekić.

Protivnici u finalu bili su mu Marko Jarić i Milovan Raković, sa kojima ipak nije vodio veliku bitku.

- ©to se tiče Rakovića koji igra pod košem kao i ja, s njim nisam vodio veliku bitku jer je obnovio povredu i trener ga nije često uvodio u igru, dok ni Jarić nije imao preveliku minutažu. Montepaski i pored njih dvojice ima dosta kvalitetnih košarkaša tako da se njihov izostanak nije puno primijetio - istakao je ©ćekić.

Tokom karijere Marko je promijenio dosta klubova, a igrao je u Srbiji, Poljskoj, Njemačkoj.

- Sve lige u kojima sam igrao imaju svoje specifičnosti. Tako su Njemačka i Poljska dosta slične po kvalitetu, dok između Jadranske i italijanske lige postoji velika sličnost, ali Italiju u kvalitetu izdiže Montepaski koji je u vrhu evropske košarke. NLB liga je dobar filter za sve mlade igrače koji poslije nekoliko sezona mogu izboriti dobar ugovor sa klubovima iz inostranstva i to već sa 23 ili 24 godine - naglasio je ©ćekić.
Košarka u BiH

Sadašnji član Kantua priznao je da ne prati mnogo dešavanja u bh. košarci.

- Trenutno najveći hobi mi je moj sin Luka koji mi oduzima najviše slobodnog vremena. Znam da je Igokea izgubila od ©irokog u finalu plej-ofa i žao mi je zbog njih, a sve informacije dobijam uglavnom od drugova i bivših saigrača - zaključio je ©ćekić.

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.