Who's Online

Guest Users: 7

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 03:28 am UTC

RAFTING: Završen Evrokup

  • Contributed by:
  • Views:
    732
Dodjelom medalja i priznanja, okončan je rafting Eurokup "Memorijal Branka ©tulić" koji je organizovan povodom godišnjice tragične smrti vječnog kapitena našeg ženskog tima - Branke ©tulić. Učestvovala su 32 tima u obje konkurencije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bugarske. Zlatnu medalju u muškoj konkurenciji osvojila je posada Rafting kluba "Delta sport" iz Hrvatske koja je trijumfovala u sprintu, slalomu i spustu. Drugo mjesto u generalnom plasmanu osvojila je posada rafting tima KKK Vrbas iz Banjaluke, a treće posada Rafting kluba "Cetina raft" iz Hrvatske. U ženskoj konkurenciji, u generalnom plasmanu, trijumfovala je posada rafting kluba "Adventure.net" iz Bugarske, ispred djevojaka iz rafting kluba "Kanjon" i RK "Liman" iz Srbije.

U slalomskoj trci bodovanoj za rafting ligu Bosne i Hercegovine, pobijedila je posada rafting tima KKK "Vrbas", u muškoj, i posada rafting kluba "Kanjon" u ženskoj konkurenciji. Takmičenje na Vrbasu, bodovano je i za državno prvenstvo Hrvatske.

"Takmičenje je proteklo organizaciono na najvišem mogućem nivou. Moram da naglasim da su organizatori dali sve od sebe u organizacionom smislu potvrdivši da su sa pravom bili organizatori Svjetskog prvenstva u raftingu prije dvije godine." Rekao je glavni sudija takmičenja - IRF sudija, Milan Lovrenčič iz Slovenije.

Centralni dio manifestacije bila je dodjela Plakete za životno djelo Branki ©tulić koja je uručena roditeljima vječnog kapitena ženske posade rafting kluba Kanjon.

Sama ceremonija dodjele medalja i priznanja obilovala je emocijama, a preko 250 takmičara koji su učestvovali na Eurokupu u raftingu dalo je čvrsto obećanje da će, dok god se bave ovim sportom dolaziti na Vrbas i "veslati za Branku".

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.