Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Monday, April 15 2024 @ 11:29 pm UTC

MDI: Finale u odbojci za Srednje škole 2011

  • Contributed by:
  • Views:
    1,939
Republičko finale u odbojci za učenike i učenice srednjih škola u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske održano je 14. i 15. maja 2011 godine u Trebinju, a domaćin je i ovaj put bila Osnovna škola Vuk Karadžić. U organizaciji takmičenja učestvovali su i Osnovna škola Sveti Vasilije Ostroški, Udruženje pedagoga fizičke kulture Trebinje, kao i Odbojkaški klub Leotar. čitavo takmičenje je proteklo bez problema. Učesnici takmičnja bili su smješteni u Domu učenika Trebinje. Rukovodstvo i radno osoblje Doma je učinilo da gosti imaju najbolju uslugu u svakom pogledu.

Prvog dana (subota) utakmice su se odvijale u dvije sportske dvorane, Osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški (muške ekipe), kao i gradskoj sportskoj dvorani Miloš Mrdić (ženske ekipe), gdje je napravljeno i svečano otvaranje takmičenja. Drugog dana (nedjelja) igrale su se utakmice za plasman od prvog do trećeg mjesta u obje konkurencije, sve u gradskoj sportskoj dvorani Miloš Mrdić.

Svečano otvaranje takmičenja održano je sa početkom u 09 časova. Nakon svečanog postrojavanja zastavu Malih olimpijskih igara Republike Srpske iznjeli su kapiteni muških ekipa. Posle intoniranja himne takmičenja prisutne je u ime škole domaćina pozdravila g-đa Spasa Zotović, direktor škole, nakon čega je izveden kulturno-zabavni program koji su za ovu priliku spremili učenici škole zajedno sa KUD Alat Svislajon Trebinje. U ime Opštine Trebinje prisutnima se obratio i takmičenje otvorio g-din Mitar Mrdić, Samostalni stručni saradnik za sport u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti. Nakon svečanog otvaranja krenulo se sa odigravanjem utakmica prema utvrđenom rasporedu do kraja takmičenja.

I ovaj put, kao i kada je održano takmičenje osnovnih škola, djevojčice, članice odbojkaške sekcije Osnovne škole Vuk Karadžić, dale su ogroman doprinos da zajedno sa nastavnicima u organizaciji sve prođe kako treba.

Još jednom posebnu zahvalnost u samoj organizaciji pored nastavnika, članova Udruženja pedagoga fizičke kulture Trebinje, duguje se i g-dinu Zoranu Vidakoviću, selektoru ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, g-dinu Ratomiru Mijanoviću, novinaru Radio Trebinja, oficijelnom spikeru takmičenja, kao i g-dinu Novici Ružiću, treneru u Odbojkaškom klubu Leotar Trebinje.

Odbojkaški savez Republike Srpske ponovo je obezbjedio odlične sudije i delegate na takmičenju, koji su svoj nimalo lak posao obavili besprjekorno bez ikakvih primjedbi. Takođe, na takmičenju je izvršeno polaganje sudija za viša zvanja.

Svim ekipama učesnicama REPUBLIčKOG takmičenja izražava se velika zahvalnost za fer i sportsko ponašanje tokom cijelog takmičenja, ponajviše zaslugom njihovih pedagoga fizičkog vaspitanja.

Izvještaj sa ovog i svih ostalih regionalnih takmičenja Hercegovine sa galerijama slika može se pronaći na internet adresi: http://www.lokoportal.com

TAKMIčENjE U MU©KOJ KONKURENCIJI

U muškoj konkurenciji bilo je svih 6 ekipa, regionalnih prvaka, podjeljenih u dvije grupe. Nakon odigranog liga sistema svako sa svakim, konačan plasman je bio sledeći:

Grupa A:

1. S©C Jovan Cvijić Modriča 2 0
2. S©C Pale Pale 1 1
3. Mašinska škola Mrkonjić Grad 0 2

Grupa B:

1. S© Svetozar ćorović Ljubinje 2 0
2. Gimnazija i SS© Petar Kočić Zvornik 1 1
3. Gimnazija Gradiška Gradiška 0 2


1.polufinale:

S©C Jovan Cvijić Modriča Gimnazija i SS© Petar Kočić Zvornik 0-2

2.polufinale:

S© Svetozar ćorović Ljubinje-S©C Pale Pale 2-0

TREćE MJESTO

S©C Jovan Cvijić Modriča-S©C Pale Pale 1-2

FINALE

Gimnazija i SS© Petar Kočić Zvornik-S© Svetozar ćorović Ljubinje 1-2

Za najboljeg igrača proglašen je Radoslav Janjić, učenik Srednje škole Svetozar ćorović Ljubinje. Ovim je Srednja škola Svetozar ćorović iz Ljubinja postala REPUBLIčKI prvak u muškoj konkurenciji.

TAKMIčENjE U ®ENSKOJ KONKURENCIJI

U ženkoj konkurenciji takođe je bilo svih 6 ekipa, regionalnih prvaka, podjeljenih u dvije grupe. Nakon odigranog liga sistema svako sa svakim, konačan plasman je bio sledeći:

Grupa A:

1. S©C Golub Kureš Bileća 2 0
2. S©C Jovan Cvijić Modriča 1 1
3. Gimnazija Gradiška Gradiška 0 2

Grupa B:

1. S© Ivo Andrić Višegrad 2 0
2. S©C Petar Kočić ©ipovo 1 1
3. Gimnazija i SS© Petar Kočić Zvornik 0 2

1.polufinale:

S©C Golub Kureš Bileća-S©C Petar Kočić ©ipovo 2-0

2.polufinale:

S© Ivo Andrić Višegrad-S©C Jovan Cvijić Modriča 2-1

REVIJALNA UTAKMICA

Gimnazija i SS© Petar Kočić Zvornik-S©C Jovan Cvijić Modriča 1-2

FINALE

S©C Golub Kureš Bileća-S© Ivo Andrić Višegrad 2-0

Za najbolju igračicu proglašena je Dajana Bošković, učenica Srednjoškolskog centra Golub Kureš Bileća. Ovim je Srednjoškolski centar Golub Kureš iz Bileće postao REPUBLIčKI prvak u ženskoj konkurenciji.

Ekipa Srednjoškolskog centra Petar Kočić ©ipovo nije nastupila u utakmici za treće mjesto zbog bolesti igračica, pa je odigrana revijalna utakmica između Gimnazije i SS© Petar Kočić Zvornik i S©C Jovan Cvijić Modriča. Ovim je Srednjoškolski centar Jovan Cvijić iz Modriče osvojio treće mjesto na Republičkom finalu u ženskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Sve fotografije sa ovog takmičenja možete pogledati u Media Galeriji u rubrici Male olimpijske igre

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.