Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 18 2024 @ 12:25 am UTC

MOI: Finale u odbojci za osnove škole 2011

  • Contributed by:
  • Views:
    3,057
Republičko finale u odbojci za učenike i učenice osnovnih škola u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske održano je 07. i 08. maja 2011 godine u Trebinju, a domaćin je bila Osnovna škU organizaciji takmičenja veliki doprinos dala je i Osnovna škola "Sveti Vasilije Ostroški" Udruženje pedagoga fizičke kulture Trebinje, kao i Odbojkaški klub Leotar. čitavo takmičenje je proteklo bez ikakvih problema o čemu svjedoče pozitivni utisci svih učesnika takmičenja, čime je zadovoljstvo organizatora još i veće. Učesnici takmičnja bili su smješteni u Domu učenika Trebinje. Rukovodstvo i radno osoblje Doma je učinilo sve da gosti imaju punu uslugu u svakom pogledu. Kvalitet smještaja je prevazišao očekivanja svih učesnika.

Prvog dana (subota) utakmice su se odvijale u dvije sportske dvorane, Osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški (muške ekipe), kao i gradskoj sportskoj dvorani Miloš Mrdić (ženske ekipe), gdje je napravljeno i svečano otvaranje takmičenja. Drugog dana (nedjelja) igrale su se utakmice za plasman od prvog do trećeg mjesta u obje konkurencije, sve u gradskoj sportskoj dvorani Miloš Mrdić.

Svečano otvaranje takmičenja održano je sa početkom u 09 časova. Nakon svečanog postrojavanja ekipa zastavu Malih olimpijskih igara Republike Srpske iznjeli su kapiteni ženskih ekipa. Posle intoniranja himne takmičenja prisutne je u ime škole domaćina pozdravila g-đa Spasa Zotović, direktor škole, nakon čega je izveden zabavni program koji su za ovu priliku spremili učenici škole zajedno sa nastavnicama Silvanom Stevanović i Tatjanom Ninković.

U ime Opštine Trebinje prisutnima se obratio g-din Mitar Mrdić, stručni saradnik za sport u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti, dok je takmičenje otvorila i prisutne pozdravila g-đica Gorica Bilak, Viši stručni saradnik za školski sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, u Vladi RS. Nakon svečanog otvaranja krenulo se sa odigravanjem utakmica prema utvrđenom rasporedu do kraja takmičenja.

Veliko priznanje treba odati i djevojčicama, članicama odbojkaške sekcije Osnovne škole Vuk Karadžić koje su velikim požvrtvovanjem dale puni doprinos da zajedno sa nastavnicima u organizaciji sve prođe kako treba.

Posebna zahvalnost u samoj organizaciji pored nastavnika, članova Udruženja pedagoga fizičke kulture Trebinje, duguje se i g-dinu Zoranu Vidakoviću, selektoru ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, g-dinu Ratomiru Mijanoviću, novinaru Radio Trebinja, oficijelnom spikeru takmičenja, kao i g-dinu Novici Ružiću, treneru u Odbojkaškom klubu Leotar Trebinje.

Odbojkaški savez Republike Srpske obezbjedio je odlične sudije i delegate na takmičenju, koji su svoj nimalo lak posao obavili besprjekorno.

Takođe, svim ekipama učesnicama REPUBLIčKOG takmičenja duguje se velika zahvalnost za fer i sportsko ponašanje tokom cijelog takmičenja, a što je velika zasluga njihovih pedagoga fizičkog vaspitanja.

TAKMIčENjE U MU©KOJ KONKURENCIJI

U muškoj konkurenciji bilo je svih 6 ekipa, regionalnih prvaka, podjeljenih u dvije grupe. Nakon odigranog liga sistema svako sa svakim, konačan plasman je bio sledeći:

Grupa A: Pob. Izg.

1. O© Knez Ivo od SemberijeBijeljina 2 0
2. O© Petar Kočić Nova Topola 1 1
3. O© PalePale 0 2


Grupa B: Pob. Izg.

1. O© Sveti Sava Ljubinje 2 0
2. O© Donji ®abar Donji ®abar 1 1
3. O© Holandija Slatina 0 2


1. polufinale:

O© Knez Ivo od Semberije, Bijeljina-O© Donji ®abar, Donji ®abar 2-0

2. polufinale:

O© Sveti Sava, Ljubinje-O© Petar Kočić, Nova Topola 2-0

TREćE MJESTO

O© Donji ®abar, Donji ®abar-O© Petar Kočić, Nova Topola 2-0

FINALE

O© Knez Ivo od Semberije, Bijeljina-O© Sveti Sava, Ljubinje 1-2

Za najboljeg igrača proglašen je Stojan Vasić, učenik Osnovne škole Knez Ivo od Semberije, Bijeljina.
Ovim je Osnovna škola Sveti Sava iz Ljubinja postala REPUBLIčKI prvak u muškoj konkurenciji.

TAKMIčENjE U ®ENSKOJ KONKURENCIJI

U ženkoj konkurenciji takođe je bilo svih 6 ekipa, regionalnih prvaka, podjeljenih u dvije grupe. Nakon odigranog liga sistema svako sa svakim, konačan plasman je bio sledeći:

Grupa A: Pob. Izg.

1. O© Petar II Petrović Njegoš Bileća 2 0
2. O© Kozarska djeca Gradiška 1 1
3. O© ;Ivan Goran Kovačić Mrkonjić Grad 0 2


Grupa B: Pob. Izg.

1. O© Sveti Sava Zvornik 1 1
2. O© Sutjeska, Modriča 1 1
3. O© Rudo, Rudo 1 1

1. polufinale:

O© Petar II Petrović Njegoš, Bileća-O© Sutjeska, Modriča 2-0

2. polufinale:

O© Sveti Sava, Zvornik-O© Kozarska djeca, Gradiška 2-0

TREćE MJESTO

O© Sutjeska, Modriča- O© Kozarska djeca, Gradiška 2-0

FINALE

O© Petar II Petrović Njegoš, Bileća- O© Sveti Sava, Zvornik 2-0

Za najbolju igračicu proglašena je Tijana Bošković, učenica Osnovne škole Petar II Petrović Njegoš Bileća.
Ovim je Osnovna škola Petar II Petrović Njegoš iz Bileće postala REPUBLIčKI prvak u ženskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Sve fotografije sa ovog takmičenja možete pogledati u rubrici Media galerija u fodleru Maleo olimpijske igre
The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.