Who's Online

Guest Users: 5

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, August 19 2022 @ 01:37 am UTC

BOKS: Pobjeda jedini izbor

  • Contributed by:
  • Views:
    516
Bokser Nenad Borovčanin rekao je danas da je uveren da će pobediti Bugarina Konstantina Semerdžijeva i osvojiti titulu evropskog šampiona u kruzer kategoriji WBO verzije. "Na korak sam od svog cilja - osvajanja titule evropskog šampiona u kruzer kategoriji WBO verzije. Tada bih bio među 10 najboljih boksera na svetu što bi mi omogućilo da izazovem nekog svetskog šampiona. Verujem u pobedu, poraz nije opcija", rekao je Borovčanin na konferenciji za novinare u Beogradu. "Pobedom bih se zlatnim slovima upisao u istoriju srpskog sporta."

Meč Borovčanina i Semerdžijeva je 11. juna u hali "Borik" u Banjaluci. Prije tog meča planirane su tri uvodne borbe.

Organizatori su rekli da su odlučili da u Banjaluci organizuju "najveći bokserski spektakl na ovim prostorima u posljednjih 20 godina" pošto žele da javnost u Srbiji upoznaju sa sportskim dešavanjima u Republici Srpskoj, čija je Vlada partner u organizaciji.

Na pitanje da li može da prognozira u kojoj će se rundi završiti meč, Borovčanin je samo rekao da će boksovati svojim stilom.

"On je niži od mene, držaću ga na distanci i naterati da se prilagođava mom stilu. Ja nisam klasičan nokauter, volim da uživam u borbi i ringu. Nokaut se nikada ne može prognozirati", rekao je 32-ogodišnji bokser.

Kruzer kategoriju zbog male popularnosti nazivaju "siroče" svjetskog boksa, ali je Borovčanin rekao da izuzetno cijeni svjetske šampione u toj disciplini, među kojima su Stiv Kaningem, Marko Huk i Kristof Vlodarčuk.

"Ako osvojim ovu titulu, pa je odbranim, mogao bih da izazovem i Kaningema za titulu svetskog šampiona", dodao je on.

Upitan da li će preći u tešku kategoriju, Borovčanin je u šali rekao da mu supruga ne bi dozvolila.

"To je najpoznatija kategorija i iz nje su izašli Džo Frejzer, Vladimir Kličko i ostali. Teškaši su od mene teži 20 kilograma, pa mislim da mi supruga to ne bi dozvolila. Ni ovo mi ne dozvoljava, ali nekako se borim", rekao je uz osmijeh Borovčanin.

Borovčanina je podržao i srpski teniser Ilija Bozoljac, koji je rekao da nema hrabrosti da uđe u ring i boksuje. On je poželio sreću svom prijatelju, "kome u stvari sreća neće ni biti potrebna".

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.