Who's Online

Guest Users: 5

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Monday, October 03 2022 @ 09:35 pm UTC

KAJAK/KANU: Proba uspjela

  • Contributed by:
  • Views:
    525
Učesnici i domaćini zadovoljni su prvom probnim takmičenjem za Evropsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama (disciplina slalom) "Banjaluka - Vrbas 2011". "Staza je odlična, uslovi za treninge su, takođe, veoma dobri, a organizatori su se potrudili da se u Banjaluci osjećamo prijatno. Konkurencija je bila veoma jaka, ali sam naporno radio proteklih mjeseci i posebno posljednjih nekoliko dana na Vrbasu, tako da sam svojim vožnjama zadovoljan. Nastavićemo pripreme u Hrvatskoj, a u Banjaluku ćemo doći bar još jednom do EP i ostaćemo ponovo sedam dana", rekao je Antonio Obadić reprezentativac Hrvatske.

Hrvatski takmičari dominirali su u subotu na Vrbasu. U kategoriji C1, u prvoj trci, najbolje vrijeme imao je Ivan Tolić, a u drugoj je trijumfovao Antonio Obadić. U kategorijii C2 u obje trke trijumfovao je kanu dvosjed u sastavu Luka Obadić - Ivan Tolić, dok su kod kajakaša bolji od ostalih bili Filip Kuftinec (prva trka) i Matej Herkov (druga trka). Od domaćih takmičara najbolji je bio Stefan đukin, koji je bio drugi u prvoj trci kategorije K1.

"Nema sumnje da je Banjaluka položila još jedan ispit u organizaciji takmičenja u sportovima na vodi", istakao je Tomislav Hohnjec, pomoćni trener reprezentacije Hrvatske.

Hrvati su probno takmičenje iskoristili i za održavanje izborne trke, a na osnovu rezultata iz Banjaluke biće formiran sastav reprezentacije.

Iz Kajak-kanu kluba Vrbas, organizatora takmičenja, zadovoljni su kako teku pripreme za EP, koje će biti održano od 10. do 17. jula.

"Do sada je odrađen veliki dio posla i ovakvih proba će do jula biti još, kako bi sve bilo spremno za Evropsko prvenstvo", istakao je Nikola Stanković, direktor EP.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.