Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 10 2023 @ 01:13 am UTC

KO©ARKA: Titula ponovo u Banjaluci

  • Contributed by:
  • Views:
    653
Svi smo presrećni što smo nakon 10 godina titulu prvaka BiH vratili u Banjaluku, a s obzirom na prikazano na terenu, mislim da smo trofej osvojili sasvim zasluženo, rekla je Milica Deura, košarkašica Mladog Krajišnika, nakon osvojene titule. "Malene" su u odlučujućem 6. kolu bile slobodne, a titulu su osvojile zahvaljujući pobjedi ®eljezničara nad čelikom (73:69).

"Nije bilo lako osvojiti krunu, jer su protivnici veoma kvalitetni. Smatram da smo pokazali da smo najkvalitetniji tim. ®elim da pohvalim '®elju' koji je do kraja odigrao profesionalno. Uoči ovog meča nisu imali šanse da se domognu titule i nisu imali motiva, ali uvijek je ljepo sezonu završiti pobjedom", izjavila je, po mišljenju mnogih, najbolja košarkašica Banjalučke ekipe i dodala:

"Nadam se da će neko prepoznati naše rezultate i uspjeh, mislim da smo to zaslužile. Sljedeće sezone ćemo ponovo igrati Jadransku ligu i plasirale smo se u Evrokup."

Zoran Mikeš, trener "malenih", bio je presrećan osvojenim trofejom, jer je došao kao plod mukotrpnog rada ove sezone.

"Kada se uzme u obzir da u oktobru nismo znali da li ćemo se takmičiti u Ligi za prvaka, onda titula još više dobija na značaju. U tom periodu je došlo do konsolidacije u klubu i osjetio se pozitivan duh. Dobro smo selektirali ekipu pred početak Lige 3, a kao dobitna kombinacija ispostavio se spoj mladosti i iskustva", kazao je Mikeš i dodao:

"Na početku sezone imali smo dva vezana meča na domaćem parketu, što je bilo određeno opterećenje za ekipu. Nakon što smo ostvarili dva trijumfa, samopouzdanje u ekipi je poraslo i vjerovali smo da možemo do titule."

Trener Mladog Krajišnika takođe je pohvalio ®eljezničar, koji je odigrao sportski do samog kraja iako je izgubio sve šanse da odbrani titulu prvaka.

"Obraz se lako prodaje, a teško ga je zaraditi. ®eljezničar je klub sa bogatom tradicijom i očekivano je meč odigrao profesionalno do samog kraja i tako su nam pomogli da dođemo to tiule", izjavio je Mikeš, koji je dodao da ekipu optimizan nikad nije napuštao:

"Svi su pred početak Lige za prvaka imali ambicije vezane za titulu. Vjerovali smo da možemo da pariramo rivalima iako su po imenima bili jači od nas. čelik se pojačao i imali su možda i najkvalitetniji sastav. Imali smo vjeru u sebe iako nam titula nije bila imperativ. Cilj nam je stabilizacija kluba i moram priznati da smo na dobrom putu".

Poredak: Mladi Krajišnik 3-1, čelik 2-2, ®eljezničar 1-3.

Regionalna liga i Evrokup
Osvajanjem titule prvaka BiH košarkašice Maldog Krajišnika izborile su plasman u Evrokup kao i u regionalnu ligu naredne sezone i sada se nameće pitanje u kakvom sastavu.

"Moja želja je da ekipa ostane na okupu i naredne sezone i da se pojačamo s nekoliko mladih košarkašica koje će biti budućnost kluba. Ipak, teško je planirati šte će se desiti sutra, a kamoli za nekoliko mjeseci. Naravno da pravimo planove za narednu sezonu, ali još je rano govoriti o tome", rekao je Zoran Mikeš.


NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.