Who's Online

Guest Users: 13

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:17 am UTC

FUDBAL: Završena Mini maksi liga RS

  • Contributed by:
  • Views:
    961
Pobjednici finalnog fudbalskog takmičenja Mini-maksi lige RS, po kategorijama od 1998. do 2002. godišta, jesu ekipe Olimp sa Pala, Centrosport iz Visokog, Ilijaš iz Ilijaša, Novog Grada iz Novog Grada i Mladost iz Rogatice. Predsjednik Mini-maksi lige RS Mladen Kljajić izjavio je da je ovo takmičenje, koje je u nedjelju održano u sportskoj dvorani "Olimp" na Palama, dobro organizovano i solidno posjećeno.

Prema njegovim riječima, pobjednik finala otputovaće početkom maja u Beograd na veliko finale Mini-maksi lige Srbije.

U prvoj godini održavanja ovog takmičenja učešće su uzele 22 ekipe mladih fudbalera iz Banjaluke, iz Prijedora 16 i sa Pala 38 ekipa.

"Voljeli bismo da dostignemo nivo organizacije ovog takmičenja u Srbiji, gdje je zastupljeno 28 gradova i koje okuplja oko 10.000 mladih fudbalera", rekao je Kljajić.

Organizator finalnog takmičenja Mini-maksi lige, bivši nordijski olimpijac sa Pala, Zoran ćosić, rekao je da zajedno sa nekoliko sportskih prijatelja već nekoliko godina nastoji da nivo sportske i fizičke kulture među najmlađima podigne na što je moguće viši nivo.

"Organizacija ovakvih takmičenja, gdje u prvi plan stavljamo drugarstvo i fer-plej, a tek onda sportski rezultat, nailazi na veliku podršku i odobravanje i djece i njihovih roditelja, a posebno je bitno da su u ovu ligu ravnopravno uključene ekipe najmlađih fudbalera i iz RS i Federacije BiH", istakao je ćosić.

Prema njegovim riječima, prateći trendove koje FIFA i UEFA propisuju i podržavaju, na Palama je organizovana škola fudbala "Olimp", koja trenutno okuplja oko 150 djece, uzrasta od pet do 15 godina.

"U okviru našeg psihološko-vaspitnog rada sa tom djecom najviše pažnje usmjeravamo ka stvaranju zdrave navike bavljenja fudbalom, tj. razvijanju odnosa prema obavezama, osamostaljivanju, razvijanju samopouzdanja, lične odgovornosti unutar grupe, poštovanju postavljenih pravila, odnosu prema timskom radu, poštovanju trenera i drugara, kao i odnosu prema takmičenju", naveo je ćosić.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.