Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 10:24 pm UTC

FUDBAL: Borac želi riješiti dug prema Džaji

  • Contributed by:
  • Views:
    649
Spremili smo prijavu za zloupotrebu službenog položaja protiv bivšeg direktora Damira ©pice i ovih dana ćemo je predati u tužilaštvo, rekao je Radmilo ©ipovac, sadašnji direktor Fudbalskog kluba Borac.

Iako "crveno-plavi" drže vrh premijerligaške tabele sa skoro obezbijeđenim učešćem u međunarodnim takmičenjima, postoji šansa da ih u tome spriječi nedobijanje licence zbog finansijskih problema. "Pod upitnikom je da li ćemo dobiti licencu za takmičenje u Evropi zbog neriješenih finansija, iako sve druge zahtjeve zadovoljavamo. Problem je u tužbi FK Džaja kojem je Borac dužan više od milion maraka. Ovo je svakako stvar koju ne smijemo i ne želimo da stavimo pod tepih i moramo da je riješimo na ovaj ili onaj način", izjavio je direktor lidera Premijer lige BiH i dodao:

"Ovaj problem napravili su ljudi koji su prije mene sjedili na mjestu predsjednika samo zato što nisu, iz ovih ili onih razloga, reagovali na sudske pozive. Da je samo jedan od njih odgovorio na tužbu, mi sada ne bismo imali ovaj problem."

©ipovac je rekao da nova uprava radi na rješavanju problema, ali je naglasio da ne želi da iko ove ljude dovodi u vezu sa dugovima koju su naslijeđeni od prijašnjih čelnika.

"Ne želimo da nas iko dovodi u vezu sa ovim dugovanjima. Upravo zbog toga smo napravili tužbu jer želimo da se cijeli slučaj detaljno ispita. Milion maraka je velika cifra i tu je sigurno bilo prostora za ugrađivanje. Ko, kako i koliko je to što želimo da ispitamo i da istinu izvedemo na svjetlo dana", jasan je ©ipovac.

Direktor ekipe sa Gradskog stadiona je istakao da je klub u trenutku njihovog dolaska bio u teškoj situaciji koja ni sada nije bajna, ali jedno je sigurno da je Borac na pravom putu.

"Kada smo došli, bilo je nezamislivo da Borac dobije licencu za Premijer ligu, a kamoli za takmičenja u Evropi. I sadašnje situacija pokazuje da se u klubu radi na pravi način i tako moramo da nastavimo", izjavio je direktor banjalučkog premijerligaša.

Sigurno je da Borac nije u stanju sam da isplati dugovanje, a ©ipovac je kazao da očekuje pomoć grada Banjaluka. Ukoliko se ne pronađe zajednički jezik, banjalučka publika bi ostala bez prilike da gleda evropske mečeve, ali i mečeve Premijer lige BiH u sljedećoj sezoni.

"Ukoliko ne riješimo ovo pitanje, a imamo obećanje od gradske službe da će nam pomoći, nećemo moći da dobijemo licencu i samim tim ostajemo bez izlaska na međunarodnu scenu", rekao je ©ipovac i dodao:

"Treba imati u vidu da čelnici FK Džaja imaju presudu u svojim rukama i mogu istog momenta da blokiraju račun kluba. Samo zahvaljujući njihovom razumijevanju to se još nije desilo. Nisam siguran da to ipak neće uraditi ukoliko u skorije vrijeme ne postignemo dogovor."

Radnici firme "Eko Euro tim" juče su počeli sa čišćenjem terena Gradskog stadiona u Banjaluci kako bi Borac i Drina Zvornik mogli da odigraju meč 17. kola Premijer lige BiH. Ukoliko teren ne bude očišćen od snijega, meč se neće igrati kao što je bio slučaj u prošlom kolu kada svoj duel nisu odigrali Drina Zvornik i Budućnost.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.