Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:31 am UTC

FUDBAL: Evropski eho Borca

  • Contributed by:
  • Views:
    624
Sjajni rezultati koje Fudbalski klub Borac bilježi ove sezone u Premijer ligi BiH nisu prošli nezapaženo na evropskoj sceni koja je "crveno-plavu" ekipu najavila kao glavnog konkurenta za osvajanje titule.

Dugi niz godina u Banjaluci se čekalo da Borac postane konkurentan u borbi za sami vrh, a sada prema mišljenju mnogih "crveno-plavi" imaju najjaču ekipu u BiH. Grad na Vrbasu ponovo diše "fudbalskim" plućima i s velikim nestrpljenjem se čeka titula prvaka. Sa ovim se slaže i Evropska kuća fudbala (UEFA) koja je na zvaničnom sajtu objavila tekst u kojem stoji da je trenutni lider Premijer lige nastavio hod ka šampionskoj kruni. Nezaustavljiv pohod na domaćoj sceni pokazao je i trijumf u derbiju protiv ©irokog Brijega (2:1). Prema mišljenju UEFA, Borac je već od prvog kola nastavka prvenstva pokazao da odlazak tri ključna igrača (Vule Trivunović, Perica Stančeski i Bojan Puzigaća) neće uticati na njihovu igru i da i dalje imaju kvalitet više od protivnika. Ekipa sa Gradskog stadiona nikada nije bila šampion i sada ima veliku priliku da, pored prošlogodišnjeg Kupa BiH, osvoji još jedan trofej, a veliko povjerenje u ovaj tim ima i UEFA.

"Borac je tek na putu uspjeha i ovo je samo početak onoga što slijedi u narednom periodu. Borac će sigurno biti klub koji će od sada biti u evropskim takmičenjima, a sve ostalo smatralo bi se neuspjehom", rekao je Radmilo ©ipovac, direktor banjalučkog premijerligaša.

©ipovac smatra da nema razlike da li klub igra kvalifikacije za Ligu šampiona ili Evropsku ligu.

"Na međunarodnoj sceni ćemo igrati bilo kao prvaci BiH, osvajači Kupa ili kao tim koji je to pravo izborio plasmanom na tabeli. U klubu se radi na pravi način i to kao direktor mogu reći za svoje poslove kao i za rad svih u klubu", jasan je ©ipovac.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.