Who's Online

Guest Users: 11

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, February 08 2023 @ 11:32 pm UTC

BLSP: Babić i Ivićeva najbolji sportisti Banjaluke

  • Contributed by:
  • Views:
    620
Dušan Babić, atletičar Banje Luke, i Borjana Ivić, članica Džudo kluba Krajina, najbolji su sportisti grada na Vrbasu za 2010. godinu, odluka je žirija kojim je predsjedavao Zoran Novaković, inače prvi čovjek Savjeta za sport, koji je ujedno organizator ove manifestacije. Ovogodišnjim laureatima priznanja su uručena na svečanoj ceremoniji koja je održana u petak uveče u hotelu "Bosna". Najbolji sportisti imali su zapažene rezultate u prošloj godini, što je bilo presudno za pobjedničko postolje. Babić je, između ostalog, zauzeo prvo mjesto na Prvenstvu BiH u disciplini 4x400 metara, a bio je neprikosnoven i kada je u pitanju šampionat Srpske, i to u disciplinama 400 metara, 800 i hiljadu metara.

- Ovo je za mene veliko priznanje i želio bih da zahvalim svima koji su dali glas za mene. Presrećena sam i obećavam da ću u narednom periodu učiniti sve da bih u Banju Luku donio još medalja i samim tim da opravdam ovu nagradu - rekao je Dušan Babić.

Borjana Ivić je sa samo 19 godina postala prvakinja Balkana u seniroskoj konkurenciji na takmičenju koje je održano u Trebinju.

- Godina koja je iza mene je jedna od najplodonosnijih u mojoj dosadašnjoj karijeri i nadam se da će biti još boljih rezultata. Koliko sam bila srećna kada sam pokorila Balkan, još sam srećnija i zadovoljnija izborom za najbolju sportistkinju Banje Luke - istakla je članica Džudo kluba Krajina.

Za najtalentovanijeg sportistu Grada proglašen je Stefan Ivanković, član Kajak kanu kluba Vrbas, dok je Branka Vranješ, članica Akademskog plivačkog kluba "22. april", izabrana za najtalentovaniju sportistkinju. Priznanje za najuspješnijeg sportistu kada je u pitanju sport za invalide dobio je Dragan đuran, uzdanica Odbojkaškog kluba invalida Banja Luka, a Nada Malešević je dobila nagradu za životno djelo kao dugogodišnji pedagog fizičke kulture.

Savjet za sport kao tijelo Administrativne službe Grada Banja Luka, zajedno s Odjeljenjem za društvene djelatnosti bio je više nego odličan organizator devetog po redu izbora najboljih sportista.
Ostale nagrade

Fudbalski klub Borac proglašen je za najuspješniju mušku sportsku organizaciju, dok je isto priznanje pripalo i ®enskom rukometnom klubu Borac. Balkansko prvenstvo u odbojci za juniorke dobilo je priznanje za sportsku manifestaciju, Karate klub ©otokan za najbolju školu sporta.

FOKUS

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.