Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:28 am UTC

FUDBAL: Spremni za titulu

  • Contributed by:
  • Views:
    583
Fudbaleri banjalučkog Borca juče su počeli sa pripremama za proljećni dio sezone u kojem je cilj jasan, šampionska kruna i kvalifikacije za Ligu šampiona. U trofejnoj sali Gradskog stadiona trener Vlado Jagodić izvršio je prozivku "crveno-plavih" igrača i nakon toga održao prvi trening. Prozivci su se odazvali svi igrači koji imaju ugovor.
"Zadovoljan sam što se odazvalo svih 29 igrača. To je dokaz da radim sa ozbiljnim ljudima. Ukoliko budemo imali podršku kao i do sada, ne postoji razlog da ne napravimo ono zbog čega smo tu", rekao je Jagodić i dodao:

"Imamo ambicije za osvajanje titule u nastavku sezone. Na vrijeme smo počeli s radom i momci su spremni za sva napore."

Pripreme treba odraditi što kvalitetnije, jer će proljeće biti teško za Borac.

"Prvi dio priprema ćemo da odradimo u Banjaluci, a onda ćemo u Antaliju (31. januar - 14. februar). Tamo ćemo odigrati pet mečeva. Finiš priprema ćemo odraditi u Banjaluci, pa se nadam da će nas vrijeme poslužiti, ali ako i ne bude tako, pronaći ćemo alternativu", izjavio je trener Borca.

Ljubiša Vukelja trenutno je jedini igrač koji je napustio klub, a od eventualnih pojačanja za sada nema ništa.

"Računam na sve igrače, ali čekam do 15. januara da sami odluče da li žele da ostanu. Upravnom odboru sam rekao da određenih 15-16 igrača mora da ostane ako želimo da ostvarimo ciljeve. O pojačanjima ne razmišljam, jer vjerujem u ove igrače. Uz dobre pripreme, možemo da ostvarimo sve što smo zacrtali. Ukoliko neko bude želio da ide, tražićemo zamjenu", jasan je bio Jagodić i naglasio da ne vidi razlog zbog kojeg bi neko napustio Borac, jer ova generacija ima istorijsku priliku da osvoji titulu prvaka BiH.

"Za mene, kao trenera, motiv je da osvojimo titulu prvaka prvi put u istoriji. Valjda je i igračima stalo do toga. Na dobrom smo putu. Imamo pet bodova prednosti i ne vidim razlog da svi zajedno ne težimo da, u Borčevom dresu i trenerci, slavimo titulu prvaka", naglasio je Jagodić.

Kapiten Vule Trivunović kaže da boljeg motiva od šampionskog pehara nema.

"Idemo do kraja. Ova ekipa je pokazala da može i da se ne ne boji nikoga. Nije nam bitno ni gdje igramo. Banjaluka dugo čeka na titulu i ako je sada ne osvojimo, pitanje je kada ćemo", rekao je Trivunović i dodao:

"Važne su nam utakmice kod kuće i moramo da donesemo devet bodova sa terena u gostima. Mislim da bismo tako stvorili nedostižnu prednost."

Kapiten ekipe je kao presudan faktor za osvajanje titule naveo i suđenje:

"Veoma važno je da na svakom terenu imamo fer suđenje. U prvom dijelu sezone ostvarili smo dobar rezultat, jer su nam dopustili da igramo fudbal. Volio bih da budemo prvi, ali ne bih volio da to uradimo na nečastan način."

Za Trivunovića ima mnogo ponuda.

"Prelazni rok se završava na kraju januara. Sad sam tu i sve što budem radio radiću u dogovoru s klubom. Ne kažem da nema ponuda, ali još je rano govoriti na tu temu", zaključio je iskusni fudbaler.

Borac je osvojio jesenju titulu u Premijer ligi BiH sa pet bodova prednosti u odnosu na ®eljezničar i Sarajevo.

"®eljezničar i ©iroki su nam glavni rivali, dok Sarajevo vreba iz potaje. Realno je da Sarajevo bude na četvrtom mjestu u odnosu na sve ove ekipe, pošto imaju određenih problema. Svjesni smo toga da ćemo veliku borbu voditi za '®eljom' i ©irokim Brijegom", rekao je Jagodić.

Ranko Travar:

Nadam se da će ova polusezona biti uspješna kao i prethodna i da će Uprava i fudbaleri ispuniti sve svoje obaveze. Fudbalerima želi da dobro odrade pripreme i da ih zdravlje posluži te da ne bude povreda.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.