Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 10 2023 @ 02:54 pm UTC

MALI FUDBAL: U subotu finala turnira u Boriku

  • Contributed by:
  • Views:
    1,391
U subotu (8. januara) pada odluka o novom fudbalskom vladaru. Ostala je još samo jedna seniorska dilema: Restoran Studenac ili Univeritet Aperion. Jedna od ove dvije ekipe upisaću se u istoriju "Borikovog" turnira u malom fudbalu, samo jedni će biti na pobjedničkoj vječnoj listi. Već nekoliko godina Restoran Studenac sa svojim fudbalskim tvorcem Milomirom ©akićem pokušava da se popne na tron "Borika". U tome nije uspijevao, ali ko čeka i dočeka, i, evo, dočekali su za se bore za veliki pehar i novčanu nagradu od 15.000 KM.

- Mislim da smo zasluženo stigli do superfinala. Na tom putu uspjeli smo da sa fudbalskog trona svrgnemo dosad neprikosnovenog vladara "Borika", koji je četiri puta, tri kao Monting Teslić, a posljednje godine kao Buletić, osvajao prvo mjesto. Kad izbacite takvu ekipu fudbalskih znalaca kao što su Rajić, Rakić, ®ivić, onda bez pogovora zaslužujete da igrate u superfinalu. Imamo odličnu ekipu, u kojoj dominira, u to sam ubijeđen, novi vladar malog fudbala Borko Surudžić. Iako ćemo nasuprot sebe imati takođe jednog kvalitetnog protivnika, vjerujem da u ovom susretu možemo ostvariti pobjedu i tako postati novi pobjednik "Borika" i to u njegovom 35, jubilarnom izdanju - riječi su Milomira ©akića, vođe ekipe Restoran Studenac.

Ekipa Univerzitet Aperiron, za koju nastupaju igači Kluba malog fudbala Sokrates, prijatno su osvježenje na ovogodišnjem turniru. Pružili su zaista odlične igre u svim susretima i kao nagrada za to stiglo je supefinale.

- Prošle godine ispali smo u četvrfinalu, ove smo otišli korak dalje. Da budem iskren, nismo razmišljali o superfinalu, išli smo iz jedne utakmice u drugu, iz pobjede u pobjedu i evo, došli u situaciji za se borimo za prvo mjesto. Ovo je za nas velika šansa, uz sve uvažavanje ekipe Restoran Studenac, ipak mislim da ćemo je iskoristiti, da će nakon dugo posta jedna banjolučka ekipa konačno osvojiti "Borik" - riječi su Danijela Babića, jednog do najboljih igrača Unverziteta Apeiron.

Pored ovog seniorskog superfinala, na redu je finale u još pet kategorija: pjetlići, pioniri, kadeti, juniori i veterani.

U subotu (8. januara) u "Boriku" je veče malog fudbala, a biće ga, nema dileme, za uživanje.

Nagrade i izbor

Pobjedniku jubilarnog, 35. turnira, pripašće pored pehara i novčana nagrada od 15.000, a poraženom tri hiljade KM, dok će polufinalisti dobiti po 500 KM. Pored toga, na kraju superfinala izabraće se najbolji fudbaler, strijelac, golman, sudija, te najperspektivniji igrač turnira u malom fudbalu "Borik 2011".

Od pionira do seniora

Pioniri: FK Kozara - Auto-škola Delta (15.30)

Kadeti: Monting Teslić - OKI Banja Luka (16.15)

Pjetlići: Mejdan Bronks - Stolarija Dragojević (17)

Veterani: Uni invest nekretnine Aleksandar Komerc - Strašek čolić (17.45)

Juniori: Tim Promet - Elektroobnova Instalateri (18.40)

Seniori: Restoran Studenac - Univerzitet Apeiron (19.40)

FOKUS

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.