Who's Online

Guest Users: 8

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 23 2024 @ 07:41 am UTC

RUKOMET: Brkićeva umjesto Tešanovićeve

  • Contributed by:
  • Views:
    640
Funkciju predsjednice ®RK Borac do marta, odnosno izborne skupštine kluba, obavljaće Jasna Brkić, dosadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalu saradnju u Vladi RS, pošto je dosadašnja predsjednica, Nada Tešanović, imenovana za ministarku porodice, omladine i sporta u novom sazivu Vlade. Brkićeva se 20 godina nalazila u rukometu, a igrala je za RK Mladost.

- Takođe, dosadašnji član Upravnog odbora ®eljko Kovačević najvjerovatnije neće moći obavljati tu dužnost, jer je dobio povjerenje za budućeg ministra industrije, energetike i rudarstva. Međutim, te kadrovske promjene neće imati mnogo uticaja na ekipu koja nema mnogo vremena, jer je već 21. januara očekuje susret u Banjoj Luci s Metalurgom u okviru Regionalne lige, a 2. februara ćemo ugostiti i Podravku. Naš cilj je jasan, a to je peta titula prvaka BiH, dok ni ambicije u Kupu nisu zanemarive. Iz tih razloga vjerujemo da ćemo naići na podršku gradske uprave, kao i Vlade RS, jer smo mi već u Regionalnoj ligi, dok drugi taj cilj nisu ostvarili, a možda im je poklonjena veća pažnja - rekao je Ranko Gligorić, direktor kluba.

Rukometašice Borca juče su startovale s pripremama za proljećni dio Prvenstva BiH i nastavak takmičenja u Regionalnoj ligi. Zbog privatnih obaveza ®eljka Tatar i Maja Jovičić ekipi će se priključiti u nedjelju.

- Planirano je da prvi dio pripremnog ciklusa obavimo u Banjoj Luci, nakon čega bismo u zavisnosti od finansijske situacije trebalo da otputujemo na Crnogorsko primorje, u Igalo ili Bar. Sigurno da bi nam te pripreme mnogo značile, ali i ukoliko ne uspijemo otići, daćemo sve od sebe da uslove u Banjoj Luci iskoristimo na najbolji način. Na dobrom smo putu da peti put osvojimo nasov prvaka BiH i daćemo sve da taj cilj ostvarimo - rekao je trener aktuelnih šampionki BiH, Rade Unčanin.

Iako je bilo riječi da će se nakon šestomjesečnog odsustva u crveno-plave redove vratiti Dejana Knežević, direktor ističe da je sve ostalo na razgovoru.

- Nakon nezgodne povrede glave u finalu Kupa BiH s Ljubuškim, Dejana se povukla, iz opravdanih razloga. Bilo je pomena da će ponovo zaigrati. Razgovarali jesmo, ali se ona još uvijek ne osjeća dovoljno spremnom, tako je nećemo gledati u nastavku Prvenstva, zbog čega nam je veoma žao, jer je riječ o jednoj od naših najboljih igračica - rekao je Gligorić.


FOKUS

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.