Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 03:56 am UTC

RUKOMET: Proslavljeno 60 godina RK Borac

  • Contributed by:
  • Views:
    709
Rukometni klub Borac m:tel, najtrofejniji sportski kolektiv u BiH, u veličanstvenoj atmosferi je proslavio šest decenija postojanja. U "Piano baru" hotela "Bosna" okupili su se brojni gosti, prijatelji kluba, predstavnici sponzora, Vlade RS, grada Banjaluke bivši i sadašnji igrači.... Svi oni su svojim prisustvom uveličali jubilej i čestitali "crveno-plavim" 60. rođendan.
- Banjaluka je u cijelom svijetu poznata po Borcu, klub i grad su proteklih šest decenija bili kao jedno tijelo i jedna duša, tako će biti uvijek, sve dok su bude igrao rukomet - istakao je Proko Dragoslavljević, ministar za porodicu, omladinu i sport, koji je u ime Vlade RS, obećao svesrdnu podršku našem velikanu:
- Sljedeće godine kreće regionalna liga i Borac mora da je dočeka spremno. Vlada RS je formirala Radnu grupu, koja se već sastala nekoliko puta, a njen glavni zadatak je da "snimi" situaciju u klubovima, kako bi finansijska sredstva otišla u prave ruke. Rukometni klub Borac m:tel je naš prioritet i tako ćemo se odnositi prema njemu.

Pomoć u finanijskom i svakom drugom pogledu obećao je i zamjenik gradonačelnika Banjaluke, Jasmin Komić:
- Sigurno je da podrška gradskih vlasti neće izostati ni u narednom periodu, jer Borac je banjalučki brend i tako mora da ostane.
Bivši predsjednik kluba iz Gospodske ulice, ®ivko Radišić, koji je tu funkciiju obavljao osam godina, istakao je da je ponosan što je jedan dio svog života posvetio Borcu:
- Od prošlosti se ne živi, neću da spominjem ni sadašnjost, već koristim priliku da prvi čestitam Borcu buduće uspjehe. Siguran sam da će ih u godinama koje dolaze biti mnogo.

Za "govornicu" su još izlazili: Jasna Brkić, Jovo Kerkez, Rade Unčanin, Zdravko Josipović, Dragan Marković, Nebojša Golić, Goran Malić, Boris đogo, Miroslav Mikeš, Milan Radović i Tomo Marić, autor monografije Borca, koja će obuhvatiti sve što se dešavalo u klubu od 1985. godine. Telegram podrške poslao je i naš as iz Monpeljea Mladen Bojinović.
Prije obilježavanja jubileja održana je redovna godišnja Skupština kluba koja je počela minutom ćutnje u čast preminule legende "crveno-plavih" Petra Perovića, nakon čega je predsjednik Miroslav Mikeš pročitao pisma podrške Mire Bjelića i Jove Rosića. Na sastanku najvišeg tijela, kojem je prisustvovalo 18 članova, usvojen je Izvještaj sa prethodne sjednice, Izvještaji Upravnog i Nadzornog odbora, te plan i program šefa stručnog štaba Dragana Markovića. Umjesto Jasmina Komića u Nadzorni odbor izabrani su Boris Srdić i Miloš Grujić, član Skupštine postao je i Igor Jovičić, a usvojen je i prijedlog da četiri od 11 članova Upravnog odbora u toku godine mogu kooptirati nove članove ovog tijela.

RKBORAC.RS.BA

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.