Who's Online

Guest Users: 15

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:08 am UTC

FUDBAL: Jagodiću puna podrška u klubu

  • Contributed by:
  • Views:
    563
Upravni odbor Fudbalskog kluba Borac je na sastanku koji je održan u utorak prihvatio je izvještaj o radu Vlade Jagodića, šefa stručnog štaba, i pružio mu punu podršku. "Trener ima maksimalnu podršku i niko od članova UO se neće miješati u njegov rad. Jagodić ujedno snosi svu odgovornost za sve rezultate u nastavku sezone. Naš cilj u proljećnom dijelu sezone je da izborimo izlazak na međunarodnu scenu i sigurni smo da to možemo ostvariti", rekao je Radmilo ©ipovac, direktor jesenjeg prvaka BiH.

Jagodić je pred UO predao izvještaj u kojem je analizirao učinak igračkog kadra koji je imao na raspolaganju od 2. avgusta pa sve do 1. decembra, kada je uslijedila zimska pauza.

"Drago mi je da je izvještaj prihvaćen i to je samo još jedan od dokaza da se radilo dobro u prethodnom periodu. Pored toga, siguran sam da u nastavku sezone možemo da budemo još uspješniji. Do sada smo napravili dosta dobrog, ali zajedničkim snagama možemo rezultate podići na viši nivo", izjavio je Jagodić.

Tema Upravnog odbora bila je i igrački kadar koji trenutno nastupa za "crveno-plavu" ekipu. Na sastanku je donijeta odluka da ne bude prodaje igrača koji su potrebni za nastavak sezone.

"Donijeta je odluka da pokušamo da zadržimo igrače koji su nam neophodni da ostvarimo sve ciljeve u nastavku sezone. Kao što sam već ranije govorio, bio bih najsrećniji kada bismo zadržali ovaj igrački kadar i u tom slučaju nam pojačanja ne bi bila neophodna", naglasio je trener ekipe sa Gradskog stadiona i dodao:

"U dogledno vrijeme ćemo obaviti razgovor s pojedinim igračima kojima je pod upitnikom status u klubu. ®elimo da do trenutka kada počinju pripreme, imamo jasnu sliku o igračkom kadru".

©ef struke, ipak, nije u potpunosti isključio dolazak novih igrača u redove jesenjeg prvaka Premjer lige BiH.

"Ukoliko budemo angažovali nove igrače dovešćemo jednog ili dvojicu fudbalera koji mogu odmah da uskoče u prvi tim i podignu kvalitet ekipe. Ipak, i to ćemo riješiti do prozivke", jasan je Jagodić.

Najtraženiji igrač Borca u ovom prelaznom roku je kapiten Vule Trivunović za koga je na adresu kluba stiglo nekoliko ponuda.

"Uvažavamo Trivunovića kao čovjeka i kao kapitena i s njim će biti obavljen razgovor u cilju ostanka na Gradskom stadionu. ®elimo da on bude predvodnik ove generacije Borca", izjavio je Jagodić i osvrnuo se na situaciju oko Perice Stančeskog, Milana Muminovića i Ljubiše Vukelje:

"Stančeski bi uskoro trebalo da stavi potpis na novi ugovor i njegov ostanak je izvjestan. S druge strane, Muminović i Vukelja su tražili da napuste klub, a mi nikog ne možemo da natjeramo da igra za Borac. Sve vezano za njih biće riješeno u narednom periodu".

Na sastanku je usvojen i plan priprema za drugi dio sezone u kojem će Borac braniti pet bodova prednosti ispred ®eljezničara i Sarajeva.

"UO je usvojio prijedlog da drugu fazu priprema obavimo u Antaliji pa ćemo tako u Turskoj boraviti dvije sedmice, od 31. janura do 14. februara. Prvu fazu, u trajanju od dvije sedmice, obavićemo u Banjaluci gdje ćemo odraditi i treću fazu nakon povratka iz Antalije. Ukoliko nam vremenski uslovi ne budu dozvoljavali da se pripremamo u našem gradu potražićemo drugo mjesto u okruženju. Pripreme moramo da odradimo na visokom nivou i da budemo u top formi za prvo kolo nastavka prvenstva", naglasio je Vlado Jagodić.
Saradanja s BSK-om

Na sastanku UO FK Borac dogovorena je saradnja s banjalučkim BSK-om. Prema dogovoru, klubovi će međusobno da se pomažu.

"Pojedini igrači Borca će biti poslati na kaljenje u BSK pošto na početku sezone želim da imam na raspolaganju 22 igrača i tri golmana. ®elimo da klubovi zajednički djeluju u budućnosti. čekamo još pristanak UO BSK-a i saradnja može da se sprovede u djelo", rekao je Jagodić.

NEZAVISNE NOVINE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.