Who's Online

Guest Users: 13

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:24 am UTC

PLIVANJE: čavić trenira i promoter mitinga

  • Contributed by:
  • Views:
    591
Povodom prvog rođendana Gradskog olimpijskog bazena u Banjoj Luci će 18. decembra biti održan međunarodni plivački miting "Akvana svim 2010". Domaćini ove sportske manifestacije biće Plivački savez grada Banja Luka i "Akvana", a promotor smotre jeste najbolji plivač Srbije, Milorad čavić. - Velika je slučajnost da su se moje pripreme u Banjoj Luci za Svetsko prvenstvo poklopile s prvim rođendanom GOB. Prihvatio sam poziv domaćina da budem promoter ove manifestacije i veliko mi je zadovoljstvo što ću se u subotu družiti s decom, deliti medalje i autograme. Tako ću se na neki način revaširati ljubaznim domaćinima na gostoprimstvu. Neću nastupiti na mitingu, jer mi više znači preplivanih pet kilometara na treningu nego dve otplivane trke. Ovde sam da se na najbolji mogući način spremim za predstojeće obaveze, a cilj je medalja na Olimpijskim igrama u Londonu - rekao je čavić.

Predsjednik Plivačkog saveza grada Banja Luka, ®eljko Panić, istakao je da i pored malog budžeta, nije bilo nedoumica oko organizacije mitinga u znak prvog rođendana GOB.

- Plivački savez ne raspolaže velikim budžetom. Iz tih razloga smo pomno razmatrali sve opcije oko proslave prvog rođendana. U saradnji s GOB, odnosno "Akvanom", pronašli smo zajedničko rješenje i odlučili se na miting. Pored plivača iz BiH, učešće će uzeti i reprezentativka Slovenije Tanja ©mit, a dolazak je najavila i Miroslava Najdanovski iz Srbije. Imaćemo takmičare u svim starosnim kategorijama, što je otprilike 250 učesnika. Nastojaćemo da ovaj miting postane tradicionalnog karaktera, te da u budućnosti traje dan do dva duže - rekao je Panić.

Direktor "Akvane", Rajko Radovanović, istakao je da je svrha Grdskog oplimpijskog bazena trodimenzionalnog karaktera.

- Nakon godinu dana bazen je u mnogo boljem stanju nego ranije. I mi smo postali iskusniji i zreliji. Harmonizovali smo se s plivačkim i vaterpolo klubovima, kao i plivačima rekreativcima. Imamo fenomenalan bazen, što potvrđuju i pripreme vaterpolista Srbije, koji su oduševljeni uslovima, kao i riječi Vanje Udovičića. Pored toga što je na usluzi sportskim klubovima, funkcija bazena jeste i edukativnog karaktera. Edukacija neplivača je na pvom mjestu, a posebno edukacija školaraca. Prema podacima kojima raspolažemo više od dvije trećine školske omladine su neplivači. Cilja nam je da tu statistiku okrenemo u svoju korist u dogledno vrijeme. Bazen je na usluzi i građanima, a u proteklih godinu dana kroz ovaj objekat je prošlo više od 400.000 korisnika, kako sportista, tako i rekreativaca. Zato mi je posebna čast što ćemo prvi rođendan obilježiti na ovaj način i što će promoter mitinga biti Milorad čavić - rekao je Radovanović.

FOKUS

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.