Who's Online

Guest Users: 14

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, February 09 2023 @ 12:37 am UTC

BLSP: Zajednička saradnja

  • Contributed by:
  • Views:
    452
Dugo je sportska Banja Luka čekala da njena dva mezimčeta konačno stanu na noge. Ko čeka i dočeka, stara je poslovica, a fudbaleri i rukometaši Borca idu koracima od sedam milja ka vrhu i neslućenim visinama, mjestu gdje je odavno trebalo da budu. Kao jedan od preduslova uspjeha na rezultatskom polju bila je podrška jednih drugima, pa makar ona bila i moralna. Konačno u posljednjih 15 dana grad na Vrbasu dočekao je i to. U derbi susretu fudbalskog šampionata Premijer lige Borac je bio bolji od ®eljezničara, a svoje mjesto na tribinama zauzeli su i rukometaši, predvođeni trenerom, Draganom Markovićem. Lijepo ih je bilo vidjeti jednoobrazno obučene i kao nagradu za to dobili su aplauz preko 5.000 gledalaca na Gradskom stadionu. Prošlog vikenda rukometaši su vojevali evropsku bitku s Tatabanjom u prepunom "Boriku". Nažalost, nisu mogli imati podršku prijatelja fudbalera, koji su odrađivali svoje posljednje jesenje kolo u Trebinju. Međutim, transparent koji se našao na sjevernoj tribini: "čestitamo fudbalerima Borca na osvojeonj jesenjoj tituli", dirnuo je svakog zaljubljenika u crveno-plavu kombinaciju boja, bez obzira dolazio on iz miljea rukometa, fudbala, boksa, košarke...

- Nema tu neke posebne saradnje, ali drago mi je da rukometaši dolaze na naše utakmice, jer mi smo jedna porodica. I ovaj transparent pokazuje da se radujemo zajedničkim uspjesima. Nažalost, ovdje ne postoji sportsko društvo Borac, ali možda bi ova posljednja dešavanja mogla pokrenuti lavinu. Banja Luka i Borac kao simbol grada bez obzira iz kojeg sporta dolaze zaslužuje jedno takvo društvo, gdje ćemo planirati ljepšu zajedničku budućnost, ali i prisjećati se lijepih trenutaka iz bogate prošlosti - kaže Darko Ljubojević, sportski direktor banjolučkog fudbalskog premijerligaša.

Ne tako davno često se znalo dešavati da se utakmice ova dva kluba poklapaju i to baš zbog nesaradnje na tom polju, a da pres-konferencija bude zakazana pred važan meč u istom terminu, nažalost, postala je tradicija.

- Saradnja može sigurno biti na još većem nivou, ali i ovo je dobro za početak. Nema uspjeha bez zajedničkog rada. Na istom smo kursu, ne samo rukovodstva klubova, već i stručni štabovi, igrači. Konačno smo svi shvatili da ne treba zavidjeti na nečijem uspjehu, pogotovo ako dolazi od istog kluba, samo u drugom sportu - mišljenja je Boris đogo, direktor rukometnog giganta iz Gospodske ulice.

Rukometaši su svoj dio odradili za čistku desetku, na potezu je fudbalski klub. Bilo bi lijepo vidjeti izabranike Vlade Jagodića 12. decembra u dvorani "Borik", kada će rukometaši u posljednjem kolu jesenjeg dijela ugostiti Izviđač u jednom od derbija Prvenstva.

Fudbaleri i rukometaši započeli su akciju, košarka se pod sjenom Igokee polako budi. Bokserski klub Slavija takođe, poznajući rukovodstvo tog kolektiva, daće podršku svakom klubu iz Banje Luke. U redovima "malenih" takođe duvaju neki novi vjetrovi. Rukometašice Borca apsolutne su gospodarke širom BiH već nekoliko posljednjih godina, kuglaši takođe guraju uspješno. Ako se po jutru dan poznaje, biće titula na proljeće, a na jesen Evropa će da stanuje u Banjoj Luci.

FOKUS

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.