Who's Online

Guest Users: 6

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 02:13 am UTC

FUDBAL:Bez golova u prvom meču osmine finala

  • Contributed by:
  • Views:
    693
U prvoj utakmici osmine finala kupa BiH, fudbaleri Borca i ®eljezničara su odigrali bez golova , razočarali igrom,ali pretjeranom nervozom i ponašanjem na terenu. Ipak,definitivno najlošija karika ove utakmice bio je sudija Goran Paradžik koji je svojim odlukama oštetio oba tima i bez ikakve potrebe tenzije na terenu podigao do usijanja. Vrhunac svega je bio u 80.minutu,kada je došlo do velike gužve tbog jednog nedosuđenog i jednog dosuđenog prkekršaja. Epilog čitavog incidenta je crveni karton za trenera ®eljezničara,Amara Osima i jednog od članova stručnog štaba sarajevskog tima.

Borac je bio bolji rival, ali rijetke prilike koje su Banjalučani stvorili nisu uspjeli da realizuju i pretvore pogodak. Tako je ostalo 0-0.

"Iako nismo slavili, ja moram reći da uopšte nisam nezadovoljan. Mislim da je 0:0 mnogo bolje od 1:1 ili 2:2", rekao je Vlado Jagodić nakon susreta, te dodao:

"Forma moje ekipe je u uzlaznoj putanji i mislim da možemo do pozitivnog rezultata na Grbavici. Prije današnjeg meča govorio sam da se konačan pobjednik neće znati do posljednjeg sudijskog zvižduka na Grbavici i sada stojim iza tih riječi. ®eljezničar i Borac su trenutno dvije najkvalitetnije ekipe u Bosni i Hercegovini, tako da nas na Grbavici očekuje mnogo uzbuđenja".

"Prije svega želim naglasiti da mi je žao što publika na stadionu nije vidjela niti jedan gol. Nikakvih taktičkih iznenađenja na terenu nije bilo jer se ja i moj kolega dobro poznajemo i dobro smo prostudirali igru, ja Borca, a on ®eljezničara", rekao je Amar Osim i dodao:

"Mislim da ovo nije nikakva prednost za nas. U duelima Borca i ®eljezničara nikakvu ulogu ne igra domaći teren, nego inspiracija i trenutna forma igrača. Do zadnje minute revanša neće se znati pobjednik."

Borac - ®eljezničar 0:0

Gradski stadion u Banja Luci. ®uti kartoni: Marković, Raspudić, Puzigaća (Borac), ćulum, Kerla, Savić (®eljezničar). Crveni karton: Amar Osim (®eljezničar)

BORAC: Avdukić, ćorić, Stupar, Puzigaća, Raspudić, Mikić, Trivunović, Stančeski, Stajić (od 82. Stajić), Maletić (od 82. Sakan). Trener: Vlado Jagodić.

®ELJO: ©ehić, ćulum, čolić (od 90. Perak), Zeba (od 87. Višća), Popović, Mešić, Marković, Savić, Kerla, Stanić, Bešlija M. (od 75. Radovanović). Trener: Amar Osim.

KOMPLETNI REZULTATI
1/8 finala kupa BiH

BORAC -®ELJEZNIčAR 0-0
SARAJEVO-SLOBODA (NOVI GRAD) 4-1
čELIK-SLAVIJA 1-1
KOZARA-SLOBODA (TUZLA) 1-1
LEOTAR-BRANITELJ 1-1
OMLADINAC (MIONICA)-©IROKI BRIJEG 2-0
PROLETER-ZRINJSKI 4-2
OLIMPIK-UNIS sutra

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.