Who's Online

Guest Users: 8

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 02:15 am UTC

AUTOMOBILIZAM: Brdske auto trke u Slatini

  • Contributed by:
  • Views:
    1,176
Posljednja, cetvrta trka sampionata Republike Srpske na brdskim stazama, "Banjaluka 2010", odrzace se predstojeceg vikenda na stazi u Slatini.
Bice to jos jedan automobilisticki spektakl, a posto je rijec o takmicenju otvorenog tipa, ocekuje se dolazak i mnogobrojnih gostiju iz okruzenja.

- Pripreme se polako privode kraju. Uredjivanje staze je u zavrsnoj fazi i sve ce biti spremno do subote i slobodnih treninga. Vec su nam najavili dolazak takmicari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, sto uz domace adute garantuje odlicne trke u sest klasa - rekao predsjednik Saveza sportskih auto-moto-karting klubova grada Banjaluka Milorad Tanasic.

Prosle sezone Slatina je imala svojevrstan debi u kalendaru, a test je polozila sa najvisom ocjenom.

- Svi su bili odusevljeni pistom. Jedna je od najbolih na Balkanu, ne samo po brzini, nego i po bezbjednosti i atraktivnosti. Zato i ne cudi sto ce na trci ucestvovati i cetiri formule. Dolazi nam i visestruki prvak Evrope, Slovenac Vladimir Stankovic, a postoji i mogucnost nastupa domaceg aduta Borisa Miljevica - naglasio je Tanasic.

Ovo ce biti cetvrto takmicenje u brdskom sampionatu ove sezone, posto su vec odrzane trke u Loparama, Vlasenici i Jahorini.

Otvaranju manifestacije trebao bi prisustvovati ministar saobracaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Cubrilovic, te ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljevic.

Treninzi su planirani za subotu od 11 casova, a trka u nedjelju u 10.30.

- Zbog toga ce biti obustavlen saobracaj u Slatini. I to u subotu od 11 do 16, a u nedjelju od 10.30 do 15.30, zbog cega apelujemo da se koriste alternativni pravci.

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.