Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 23 2024 @ 07:54 am UTC

TENIS: Marsel Ilhan pobjednik banjalučkog čelendžera

  • Contributed by:
  • Views:
    744
Završen je deveti teniski čelendžer turnir u Banjaluci. Trijumfovao je Marsel Ilhan iz Turske koji je u finalu, nakon jedan čas i 43 minute igre, savladao ©panca Perea Ribu 6-0, 7-6. Marsel Ilhan, koji je u Banjaluci bio postavljen za petog nosioca, odlično je odigrao cijeli turnir. U tom ritmu počeo je i finale protiv prvog nosioca Ribe osvojivši prvi set bez izgubljenog gema za samo 32 minute. Ilhan je koristio svaku brejk priliku dok je ©panac propustio četiri brejk šanse.

U drugom setu znatno veća borba. Sve do jedanaestog gema izjendačen rezultat a onda Ilhan pravi novi brejk i vodi sa 6-5. Servirao je Ilhan za meč, ali je konačno Riba iskoristio prvu od devet brejk lopti i obezbjedio taj brejk. Međutim, turski teniser bio je bolji i u taj brejku, koji je dobio 7-4, za najveći uspjeh u karijeri i približavanje cilju – ulasku među 100 najboljih na svijetu.

Za titulu u Banjaluci, Ilhanu je pripalo 100 ATP bodova i 9 hiljada i 200 evra, dok je Riba osovjio 60 ATP bodova i 5400 evra. Finale devetog banjalučkog čelendžera prvi put odigrano je ponedjeljkom zbog problema sa kišom protekog vikenda. I ove godine odličan organizator bio je Teniski klub Mladost.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.