Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 06:30 pm UTC

FUDBAL Trijumf na Kosevu

  • Contributed by:
  • Views:
    779
Fudbaleri Borca ostvarili su veliki uspjeh. Slavili su na Kosevu protiv Sarajeva. Banjalucanima koji su s dosta optimizma otputovali u Sarajevo bio je dovoljan jedan pogodak da osvoje tri boda. Strijelac je bio Dusko Stajic u 7. minuti. Sarajlije su bile bolje u prvom dijelu. Pogodile su precku, tacnije Hamzagic, a Arsenijevic je promasio jedanaesterac. U nastavku Borac se konsolidovao. Domacin nije bio ubitacan ni izbliza kao u prvom dijelu tako da je ostalo 1-0.

Na utakmici su zabiljezeni i manji neredi. Federalni mediji prenose da je doslo do sukoba navijaca Borca i policije, a prema ovim informacijama dva navijaca su privedena dok ih je nekoliko povrijedjeno.

Borac je nakon ovog trijumfa lider na tabeli sa 13 bodova. Slijede Sarajevo, Olim[ik i Zvijezda sa po 12 bodova.

"Zadovoljan sam, jer smo zasluženo slavili. Najavljivao sam da ćemo ići na pobjedu i to smo i ispunili. Međutim, nisam zadovoljan načinom kako smo igrali u prvom poluvremenu, kao ni suđenjem u prvom dijelu utakmice. Promašeni penal Sarajeva odredio je tok utakmice. U nastavku, mi smo bili mnogo bolja ekipa, a Sarajevo nije uspjelo stvoriti neke ozbiljnije prilike u trenucima kada su stizali rezultat", rekao je nakon susreta trener Borca Jagodić.

"Prije svega, želio bih čestitati Borcu na pobjedi. Oni su se opredijelili da se brane i da igraju na kontre, što im se na kraju isplatilo. Mi smo imali i taj penal kao najbolju priliku, ali nismo je uspjeli iskoristili", kazao je trener Sarajeva Mirza Varešanović po završetku utakmice, a na pitanje šta misli o incidentima na tribinama za vrijeme utakmice, odgovara:

"Ne znam ništa, jer nisam obraćao pozornost".

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.