Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 02:17 am UTC

KO©ARKA: Siniša Kovačević vratio se u Borac Nektar

  • Contributed by:
  • Views:
    819
Siniša Kovačević košarku je počeo da igra u Borcu, ali je odmah potom otišao za Beograd i zaigrao za Crvenu zvezdu gdje je prošao sve selekcije, ali mu se tek poslije 17 godina karijere ostvarila uvijek prisutna potajna želja, da obuče dres kluba iz rodnog grada, odakle je i krenuo.

Kako kaže ovo je normalan slijed događaja. - Izgleda da je tako, prirodno je da već na kraju karijere dođem odakle sam i krenuo. U Borcu treniram u posljednje vrijeme i oni su izrazili želju da ostanem. Pristao sam i zbog sebe, njihovih ambicijama ali i nekih privatnih stvari. Nadam se da će stvari u klubu ići na bolje i da će ekipa biti u gornjem dijelu tabele Lige BiH. Ekipa je solidna i sada treba da se uigravamo - kaže tridesetdvogodišnji Kovačević čiji je matični klub Crvena zvezda, a ne Borac odakle je krenuo.

- U Borcu igrao sam za samo pionirsku selekciju. Već je počeo rat i kada sam završio osmi razred otišao sam u Beograd, i meni je zvanično Zvezda prvi klub za koji sam zaigrao, jer u Borcu nisam bio registrovan. U Zvezdi sam prošao sve mlađe selekcije i zaigrao za prvi tim - priča košarkaš koji je potom igrao za brojne klubove širom bivše Jugoslavije, po dva puta za Igokeu i Bosnu, potom Budućnost, Vojvodinu, Novi Sad i sada za Borac.

Najduže je ostajao u Igokei i Bosni.

- U Igokei sam u dva navrata ukupno bio četiri i po godine, a u Bosni sezonu manje. Teško je sada reći gdje mi je bilo najljepše, u svakom klubu je bilo uspona i padova i dobrih stvari, ali i manje dobrih. Izdvojio bih Igokeu i Bosnu jer sam tamo bio najduže, igralo se dobro, pune dvorane, dobri ugovori...

Zanimljivo je reći da se nije odlučivao za inostranstvo.

- Imao sam prilika da odem ali sam uvijek bio za to da se vratim kući. Iako znam da je ovo posao, ipak, gdje god da sam igrao uvijek sam patio za Banjom Lukom, kad god sam imao slobodan dan žurio sam kući. Opet sam srećan da mogu da igram u svom gradu. Bilo je ponuda iz inostranstva, ali za nešto malo više novca nisam želio da idem daleko, jer sam i ovdje gdje god sam igrao imao dobre ugovore. Za malo para više nisam htio da idem i nisam imao potrebu - zaključio je Siniša Kovačević, novi košarkaš Borac Nektara.

FOKUS

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.