Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, February 27 2024 @ 02:41 am UTC

KO©ARKA: Borac Nektar počeo sa pripremama

  • Contributed by:
  • Views:
    1,508
Košarkaši Borac Nektara počeli su pripreme za predstojeću sezonu, a treneru Dragi Karaliću na prvoj prozivci odazvalo se 12 igrača.

Tom prilikom novi-stari kormilar "pivara", kojem će u poslu pomagati Tomica Zirojević i Miroslav Gašpar, istakao je da će predstojeća sezona biti puna izazova za klub. - Ovo je tek početak i upoznavanje sa igračima. Tu ima košarkaša koji su pristali da dođu iako su uslovi za rad teški. Još nismo formirali tim i u potrazi smo za košarkašem koji igra na poziciji centra. Koga ćemo dovesti zavisi od finansijske situacije, a prvenstveni cilj nam je da stvorimo dobru atmosferu u klubu i na osnovu toga napravimo dobar rezultat - rekao je Karalić, koji je dodao da će cjelokupne pripreme biti obavljene u Banjaluci.

- Sve vrijeme priprema provešćemo u Banjaluci i već u planu imamo nekoliko kontrolnih utakmica. Prvu bi trebalo da igramo već početkom septembra sa Igokeom, pa onda sa ©irokim, te jednim austrijskim prvoligašem - istakao je Karalić.

Direktor banjalučkog kluba Miroslav Dojčinović smatra da klub sa mnogo optimizma ulazi u novu sezonu.

- Poslije pet mjeseci seniorski tim je počeo da radi, a ovih dana očekujem priliv finansijskih sredstava, kojima ćemo regulisati obaveze prema svim igračima i vratiti dio dugova - rekao je Dojčinović.

U Borcu za sada trenira 12 košarkaša, a to su: Zlatko Jovanović, Srđan Blanuša, Slobodan Tošić, Marko Jagodić Kuridža, Nebojša Pavlović, Nemanja Vranješ, Stanislav Kostadinović, Srđan Lončar, Marko Nikolić, Ranko Ivić, David Medić i Marko Blaz.

Povratnik u redove "pivara" Zlatko Jovanović, koji je bio ljubimac banjalučke publike dok je nosio dres Borca, kaže da je povreda, sa kojom je imao problema proteklih šest mjeseci, prošlost.

- Drago mi je što sam ponovo u Banjaluci. Mislim da je još rano da se govori o očekivanjima jer tek treba da krenemo sa pravim radom. O ambicijama možemo da govorimo tek kada dovedemo još dva ili tri pojačanja - izjavio je Jovanović.

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.