Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, February 27 2024 @ 04:22 am UTC

FUDBAL: Ognjen Vranješ u plej ofu Lige šampiona

  • Contributed by:
  • Views:
    769
Majicu koju sam nosio ispod dresa u Zagrebu sam pokazao kao odgovor na provokacije sa tribina "Maksimira". Tokom cijelog meča navijači Dinama su nam skandirali: "Ubij, ubij Srbina", "Srbe na vrbe"..., a mi smo eliminisali njihov voljeni klub i dali im najbolji odgovor na nekulturu i šovinizam.

Ovo je u telefonskom razgovoru za "Glas Srpske" istakao bek moldavskog ©erifa Ognjen Vranješ. Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca i Crvene zvezde pokušao je da objasni otkud je došao na ideju da obuče ispod dresa majicu "delija".
- Majicu sa srpskim obilježjima i natpisom "Delije" dobio sam od navijača Crvene zvezde kao znak zahvalnosti što sam bio član "crveno-bijelih". Odlučio sam da je obučem i nadao sam se potajno prolazu. Na kraju je sve lijepo ispalo. Ućutkali smo Zagrepčane i prošli dalje. Bio je to prelijep osjećaj - kazao je Vranješ.

* GLAS: Nije bilo lako. ©ta je presudilo?

VRANjE©: Atmosfera je bila paklena, ali izdigli smo se iznad svega i prošli na penale. Oni jesu lutrija, ali smo hrabrom igrom zaslužili sportsku sreću. U prvoj utakmici kod kuće smo razočarali, odigrali loše. Sada nam se sve vratilo na najbolji način. Mislim da nas je Dinamo potcijenio.

* GLAS: čini se da je u vama proradio inat poslije uvreda sa tribina?

VRANjE©: Naravno, ne samo u meni, već svim fudbalerima ©erifa. Pogotovo u penal seriji. Nije bilo lako sve izdržati, odlučivale su niti. Ali sreća je bila na našoj strani.

* GLAS: Postigli ste gol u penal seriji, ali malo je nedostajalo da ne zatresete mrežu?

VRANjE©: Golman Dinama je bio "na lopti". Međutim, šutirao sam jako i lopta je ušla u gol. Prije samog šuta odlučio sam na koju ću stranu da šutiram i opalio sam po lopti. Mislim da tako treba da se izvode svi jedanaesterci.

* GLAS: Da li ste zadovoljni ličnom partijom na travi "Maksimira"?

VRANjE©: Smatram da sam korektno odradio sve zadatke koji su bili postavljeni pred mene. Cijela ekipa je odigrala na visokom nivou, dobro smo parirali Hrvatima koji su bili označeni kao favoriti u ovom dvoboju. Pokazali smo da u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji.

* GLAS: Da li vaš klub može da uđe u Ligu šampiona?

VRANjE©: Nismo vjerovali da možemo da preskočimo Dinamo, a desilo se. Sve je moguće. Treba sačekati ishod žrijeba i vidjeti ko nam je protivnik u plej-ofu. Mi smo ostvarili fantastičan uspjeh, a ako ne uspijemo, igraćemo u Evropskoj ligi. I to je odličan rezultat.
Reprezentacija

* GLAS: čekaju vas i mečevi izazova u kvalifikacijama za EP mladih, šta očekujete?

VRANjE©: Selektor Branimir Tulić je dobro složio reprezentaciju i čekaju nas mečevi odluke protiv Mađara i Italijana. Imamo šansu da odemo na završnicu kontinentalnog šampionata. Ako ne bude sankcija od strane UEFA i FIFA, vjerujem da ova generacija može mnogo.

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.