Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Monday, March 04 2024 @ 09:31 am UTC

FUDBAL: Jagodić novi trener Borca

  • Contributed by:
  • Views:
    1,122
Loši rezultati Borca u kvalifikacijama za Evropsku ligu i loš početak sezone u Premijer ligi koštali su Zorana Marića trenerskog posla. Na njegovo mjesto sjeo je Vlado Jagodić. Ono što se u posljednje vrijeme ispočetka tiho, a kako je vrijeme odmicalo i kad od Borčeve dobre igre nije bilo ni traga, sve glasnije pričalo, juče je postalo realnost.

"Zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsku ligu UEFA i poraza od ©irokog Brijega razriješili smo dužnosti šefa stručnog štaba Zorana Marića, pomoćnog trenera Stojana Malbašića i kondicionog trenera Zorana Rađenovića. Mariću i Malbašiću biće ponuđeni novi ugovori o radu u okviru Omladinske škole. Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Vlado Jagodić, koji će na dužnost stupiti u utorak, kada će saopštiti imena svojih pomoćnika", stoji, između ostalog, u saopštenju FK Borac.

Upravni odbor banjalučkog kluba juče je na vanrednoj sjednici odlučio da uskrati povjerenje stručnjaku iz Srbije koji nije uradio ono što se od njega očekivalo - da napravi jak fudbalski tim od dovedenih pojačanja od kojeg se ne očekuje samo da osvaja bodove na svom terenu, već i da se u novoj sezoni i sa gostovanja vraća sa cijelim plijenom.

Nova uprava kluba, koja je u proteklom periodu mnogo učinila na reorganizaciju kluba i koja ga je nakon 22 godine vratila na međunarodnu scenu, možda bi nekako i prešla preko brzog završetka učešća u kvalifikacijama za Evropsku ligu (Borac eliminisan već u prvom nastupu od Lozane), ali kap koja je prelila času strpljenja je bio poraz (2:3) u prvom kolu sezone 2010/2011. Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Banjaluci od ©irokog Brijega.

Svoje nezadovoljstvo kako vodi tim izrazili su i najvjerniji navijači, koji su u subotnjem meču skandirali Mariću da je vrijeme za istup sa klupe šefa stručnog štaba Borca.

Sada je na njegovo mjesto došao Jagodić, trener koji je ranije uz Borac bio vezan prvo fudbalskom, a kasnije trenerskom i karijerom sportskog direktora.

Jagodić će danas od 10 časova odraditi prvi trening sa fudbalerima Borca.
Disciplina

Upravni odbor je na jučerašnjoj sjednici donio zaključak da disciplina u klubu mora biti na najvišem nivou. Neće biti tolerisani ispadi i svaki vid nekulturnog ponašanja bilo kog člana kluba, a pogotovo igrača.

"Ovdje nema igračkih zvijezda, već samo mogu biti oni koji se istinski zalažu i bore za ovaj klub, čiji će dres biti dobro natopljen znojem. Svaki igrač bilo da je trening ili utakmica mora da bude svjestan da na svojoj majici ili dresu nosi grb Borca i da svoj klub predstavlja časno i primjerno. Nedisciplina i nezalaganje neće biti tolerisani", poručio je UO FK Borac.

NEZAVISNE NOVINE

______________________________________________________________________________________________________________________

Zoran Marić od juče nije šef Stručnog štaba banjolučkog Borca. Njega će na ovom mjestu zamijeniti Vlado Jagodić, dojučerašnji kormilar Ljubića, a ranije uspješan trener i sportski direktor premijerligaša iz Platonove ulice, odlučio je Upravni odbor FK Borac.

Rana eliminacija iz Evrope, te neslavan start u domaćem takmičenju i poraz na Gradskom stadionu od ©irokog Brijega (2:3) tako su došli glave treneru koji je stigao iz Novog Sada.

Na taj način pobijedili su navijači, koji su ujedinjeni sa Istoka i Zapada Gradskog stadiona u subotnjoj noći povicima iskazali šta misle o sada već bivšem treneru Borca. Međutim, smjena Marića ima i drugu stranu medalje, a to su zakulisne radnje Upravnog odbora oko dovođenja istog zimus u Banju Luku i protjerivanja do tada uspješnog Velimira Stojnića. Marić nije došao sam i nije sam odredio cifre u ugovoru, koji je za naše prilike basnoslovan (oko 180.000 KM za godinu i po, plus premije i bonusi za osvojene trofeje i izlazak u Evropu). Nije Marić kriv za zimsku rasprodaju igrača i odlazak Ljubojevića, Bilbije, Vranješa, Starčevića, Gagule, Markića, Babića. Ovaj put Marić je platio ceh za katastrofalnu politiku kluba, ali navijači vrlo brzo prepoznaju one koji vuku konce i neće začuditi nikoga da se već na sljedećoj utakmici čuje - Uprava napolje.

Zajedno s Marićem odlazi i prvi pomoćnik, Stojan Malbašić, te kondicioni trener, Dejan Rađenović, a Jagodić bi danas poslije prvog treninga trebalo da saopšti ime svojih novih saradnika.

- Trenerima Zoranu Mariću i Stojanu Malbašiću biće ponuđeni novi ugovori o radu u okviru Omladinske škole Borca - piše, između ostalog, u saopštenju Upravnog odbora FK Borac, a direktor kluba, Radmilo ©ipovac, nije želio izlaziti u javnost s bilo kakvim izjavama do današnjeg imenovanja Jagodića.

- Takav je stav Upravnog odbora, morate me razumjeti. ©to se tiče Marića i Malbašića, njima će biti ponuđen posao u mlađim selekcijama, ali, naravno, po novim stavkama u ugovoru. Cilj Borca jeste vrh i mislim da smo pravovremeno reagovali. Jagodić je Borčevo dijete i siguran sam da će se kola koja su bila krenula nizbrdo vrlo brzo vratiti na pravi kolosjek - poručio je ©ipovac.

Vlado Jagodić takođe nije želio davati bilo kakav izjave na temu povratka u klub, ostavljajući priču za danas, kada bi trebalo zvanično da preuzme kormilo "crveno-plavih".

S druge strane, sada već bivši trener Banjolučana Zoran Marić nije bio škrt na riječima, iako je ostao bez dobro plaćenog posla.

- Saopšteno mi je da zbog dva negativna rezultata, s Lozanom i ©irokim Brijegom, te negativne klime koja je vladala oko kluba u poslednje vreme, nisam više trener Borca. Nemam za čim da žalim. Iza mene je ostao trofej u Kupu BiH, te prvi posleratni izlazak kluba u Evropu. Možda je moja priča u Borcu mogla još trajati, ali, ponavljam, nisam nezadovoljan. Klubu želim svaku sreću, a iz Banje Luke nosim samo lepe uspomene, bez obzira na poslednja dešavanja koja su dovela do svega ovoga - poručio je Marić.

Svoj treći ciklus na klupi Borca Vlado Jagodić imaće već u subotu, kada Borac očekuje teško iskušenje u Zvorniku, kod novog premijerligaša Drine.

FOKUS

______________________________________________________________________________________________________________________

Vlado Jagodić je novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac. Njega je na ovu funkciju imenovao Upravni odbor kolektiva s Gradskog stadiona na jučerašnjoj sjednici. Prije toga dotadašnji trener Borca Zoran Marić je razriješen dužnosti.

Odluka o promjeni na klupi "crveno-plavih" potvrđena je i saopštenjem za javnost u kojem, između ostalog, stoji:

"Zbog loših rezultata u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu i poraza u prvom kolu Premijer lige BiH, Upravni odbor FK Borac je razriješio dužnosti šefa stručnog štaba Zorana Marića, pomoćnog trenera Stojana Malbašića i kondicionog trenera Dejana Rađenovića. Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Vlado Jagodić, dugogodišnji radnik FK Borac koji je u prethodnom periodu obavljao dužnosti glavnog trenera i sportskog direktora. Trenerima Zoranu Mariću i Stojanu Malbašiću biće ponuđeni novi ugovori o radu u okviru omladinske škole. Novi šef stručnog štaba na dužnost će stupiti u utorak kada će saopštiti imena svojih pomoćnika".

Vlado Jagodić je "vojnik" Fudbalskog kluba Borac. Bio je igrač, sportski direktor, trener... Uvijek je bio uz klub, trenirao i omladinski pogon. Odlazio je i vraćao se, sa mnogo uspjeha. Tako je bilo kada je proveo i pet godina sa Laktašima koje je uveo od najniže lige u Premijer ligu BiH. Tako je i sada kada se vraća u "svoju kuću" poslije uspješne epizode u Prnjavoru. S Ljubićem je u polusezoni u ligi Srpske dijelio od trećeg do petog mjesta sa 21 osvojenim bodom, Prnjavorčani su bili blizu opstanka, ali je zaostatak iz jesenje sezone bio prevelik.

Poslije igračke karijere Jagodić je u zimu 1999. godine imenovan za sportskog direktora kluba s Gradskog stadiona. Poslije dvije godine kao prvi operativac takmičarskog dijela kluba radovao se prvoj šampionskoj tituli u Prvoj ligi Republike Srpske. Tada je Borac imao pažljivo selektovane igrače iz svih krajeva Srpske, odlično ukomponovane od strane tadašnjeg trenera Dragana Vukše i bio, možda, najjači na teritoriji BiH (tada se nije igrala Premijer liga BiH).

U Laktašima je ostavio veliki pečat, a poslije mnogo uspjeha u ljeto 2008. godine se opet vratio na Gradski stadion, na funkciju sportskog direktora. Poslije toga prvi put je sjeo na klupu "crveno-plavih" poslije smjene Milomira Odovića. Većinu sadašnjih igrača je trenirao i na ekipi se u prethodne dvije sezone vio njegov "trenerski rukopis".

Otišao je iz Borca u ljeto 2009. godine, poslije sezone u kojoj su Banjalučani bili blizu plasmana na evropsku scenu, ali na njoj nisu igrali zbog nedostatka licence za takmičenje od strane Evropske fudbalske federacije. Tada je otišao da se vrati u svoj Borac.

Jagodić će voditi jutarnji trening, a u 9.30 časova će se upoznati sa igračkim kadrom, iako on većinu sadašnjih fudbalera Borca dobro poznaje.
Danas izjave

Juče nije bilo zvaničnih izjava iz Fudbalskog kluba Borac. U dogovoru s čelnicima kluba novi trener Vlado Jagodić biće na raspolaganju predstavnicima "sedme sile" poslije jutarnjeg treninga koji počinje u deset časova na glavnom terenu Gradskog stadiona.
Sankcije za nedisciplinu

Jedan od zaključaka Upravnog odbora je bila i činjenica da je Borac iznad svih i da se ubuduće neće tolerisati pojedinačni ispadi i svaki vid nekulture i nediscipline pogotovo kod igrača. Zaključak je da "nema zvijezda, već samo boraca" i da svaki fudbaler kada istrči na trening ili utakmicu mora dobro da natopi dres znojem i igra časno za grb koji nosi na grudima. Za svaki vid nediscipline i nezalaganja biće određene sankcije.

GLAS SRPSKE

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.