Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, February 27 2024 @ 02:42 am UTC

FUDBAL: Kadeti Borca stigli do osmine finala na turniru u ©vedskoj

  • Contributed by:
  • Views:
    1,205
Kadetska selekcija Fudbalskog kluba Borac (dječaci rođeni 1994. i 1995. godine) ostvarila je zapažen uspjeh na tradicionalnom, 36. "Gotija kupu" u ©vedskoj plasmanom u osminu finala u konkurenciji 188 klubova. Banjalučanima je zamalo izmakao plasman u četvrtfinale, jer su u sedmoj utakmici na nezvaničnom omladinskom svjetskom klupskom šampionatu izgubili od švedskog Marištada sa 0:1, a protivnik je postigao pobjedonosni gol iz penala.

- Ovo je za nas veliko iskustvo. čast je biti učesnik "Gotija kupa" u konkurenciji klubova iz cijelog svijeta. Nedostajalo nam je malo sportske sreće da uđemo skroz u završnicu takmičenja. I plasman u osminu finala je izvrstan uspjeh - rekao je trener kadeta Borca ®eljko Vranješ.

Srbi iz ©vedske ®eljko Martić i Dragan Ivanović organizovali su dolazak Banjalučana u Skandinaviju i bili im stalno na usluzi. Oni su regulisali i kotizaciju za učešće na turniru, odnosno smještaj banjalučke ekspedicije u Geteborgu.

- Ovim putem želim da im zahvalim na podršci koji su nam pružili. Moram da istaknem još tri naša sunarodnika, Aleksandra i Vladimira Prodanovića, odnosno Danu Lopatića, koji su stalno bili s nama. Oni su organizovali i grupu navijača sa srpskim obilježjima koja nas je pratila iz utakmice u utakmicu - rekao je Saša Predragović, vođa puta.

Na otvaranju takmičenja viđen je pravi spektakl. Stadion u Geteborgu je bio pun kao šipak, okupilo se 55.000 gledalaca.

- Sve je izgledalo spektakularno na otvaranju takmičenja na kojem je nastupilo više od 1.600 klubova iz 70 zemalja. U Geteborgu ima više od 100 terena na kojima se igrao "Gotija kup". Nadamo se da ćemo i sljedeće godine učestvovati na ovom skupu, koji je inače, kao Svjetsko prvenstvo, odlično organizovan - kazao je Predragović.

U grupi 44 Borac je pobijedio švedske ekipe Snestrop (4:0, Predragović dva, Kuzmanović, Vujičić) i Alvsjo (3:2, Savić dva, đurđić), a poražen je od irskog Dundalka (0:3). To je bilo dovoljno da se prođe u drugi krug, u kojem je prvi rival bio norveški Sprint Jeloj. Bilo je 1:1 (strijelac Jotanović), a Borac je pobijedio na penale, 5:3.

Poslije Norvežana rival je bio njemački Lubek, kojeg je Borac deklasirao sa 6:0 (Savanović 2, Predragović, O. Savić, Vujičić, Komljenović). Potom su Banjalučani bili bolji i od kolumbijskog San Kristobala (4:1, Komljenović, O. Savić, Savanović, Kuzmanović). U sedmom meču su poklekli protiv već pomenutog Marištada, 0:1.
Sastav

Za Banjalučane su na 36. "Gotija kupu" nastupali: Stevan Trninić, Danilo Vuković, Aleksandar Kondić, Darko Dejanović, Dušan Komljenović, Miloš đurđić, Dušan ćurković, Ozren Savić, Aleksa Vujičić, Radoš Jotanović, Srđan Barašin, Nemanja Regoda, Fedor Predragović, Miloš Ivić, Srđan ®dero, Dušan Stevandić, Igor Kuzmanović i Mihajlo Savanović.

Trener je bio ®eljko Vranješ, vođa puta Saša Predragović, a predstavnik roditelja Goran Kuzmanović.

GLAS SRPSKE
  • FUDBAL: Kadeti Borca stigli do osmine finala na turniru u ©vedskoj
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.