Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 18 2024 @ 12:29 am UTC

MOI: Košarka srednje i osnovne škole 2010

  • Contributed by:
  • Views:
    1,916
Dana 29. i 30.05.2010. godine održano je Republičko takmičenje u košarci za dječake i djevojčice. Domaćin takmičarima je bila O© ''Vuk Karadžić'' Bijeljina.
Takmičari su na takmičenje došli dan ranije u poslijepodnevnim satima i smješteni su po obližnjim hotelima i motelima grada. Prema satnici i programu takmičenja, otvaranje je bilo u 9,oo časova u školi ''Vuk Karadžić'' (za osnovce i srednješkolce).

MOI 2010 RS u košarci je otvorio g-din Dejan Travar, načelnik Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, poželivši uspjeh svim takmičarima.

Nakon toga su se takmičari razdvojili tako što su srednješkolci otišli da se takmiče u sportskoj dvorani Gimnazije, a i osnovci su su podijeljeni na dva mjesta tako da su djevojčice otišle da se tamiče u sportskoj dvorani O© ''Knez Ivo od Semberije'', a dječaci su ostali da se takmiče u dvorani O© ''Vuk Karadžić''.

Nakon svih pripremnih radnji kao i odigranih utakmica , 29. i 30.05.2010. godine, takmičenje je završeno 30.05.2010. godine sa sledećim postignutim rezultatima:

U muškoj konkurenciji...

1. mjesto je osvojila ekipa O© ''Branko Radičević'' Banja Luka
2. mjesto je osvojila ekipa O© ''Jovan Jovanović Zmaj'' Trebinje
3. mjesto je osvojila ekipa O© ''Vuk Karadžić'' Vlasenica

Za najboljeg i najuspješnijeg igrača u ovoj konkurenciji je proglašen Tešić Nemanja iz ekipe O© ''Branko Radičević'' Banja Luka.

U ženskoj konkurenciji ...

1. mjesto je osvojila ekipa O© ''Vuk Karadžić'' Vlasenica
2. mjesto je osvojila ekipa O© ''Mladen Stojanović'' Laktaši
3. mjesto je osvojila ekipa O© ''Sveti Vasilije Ostroški'' Trebinje

Za najboljeg i najuspješnijeg igrača u ovoj konkurenciji je proglašena Anđela Delić iz ekipe O© ''Vuk Karadžić'' Vlasenica.

Svim ovim ekipama su podijeljena priznanja prema osvojenom mjestu u vidu pehara, medalja, diploma, i za najbolje igrače, priznanje u vidu posebnog pehara.

Sudijska organizacija je uspješno i profnjesionalno obavila svoj zadatak.

Sponzor takmičenja (Vitinka) je dodjelila najboljim ekipama skromne poklone kao što su majice i košarkaške lopte. Bodiroga kamp iz Trebinja je dodijelio tri vaučera za najbolje i najuspješnije takmičare, a glavni finansijer takmičenja tj. održavanja ovih MOI u košarci je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.